Last news in Fakti

26 Юни, 2012 16:38 3 043 0

Явор Гърдев възражда Тезей и Минотавъра в скъп филм

  • явор гърдев-
  • тезей-
  • минотавъра

Явор Гърдев ще дебютира в Холивуд с високобюджетен филм за древногръцката епичната битка между Тезей и Минотавъра. Талантливият ни режисьор, пробил в киното с черно-белия „Дзифт“, ще заснеме продукцията на Kalliope Films. Бюджетът на филма е 50 милиона щатски долара, като в него ще бъде разказана историята на митичния герой Тезей.

Гърдев си спомня детската си мечта да участва в подобен епос с древни мечове, щитове и войни. Скоро той ще застане от другата страна на барикадата. „Смятам да пусна цялото си въображение, да създам вълнуващо визуално пиршество и да превърна този филм в невероятно приключение“, допълва той. Гърдев е доволен, че лентата ще представлява нещо като кратко изложение на част от обширната гръцка митология.
Според Screendaily.com лентата ще се завърти по екраните догодина.

Сценарият е написан от Кира Мадало Сесай, директор на  Kalliope Films.

Впечатление прави техническият екип, подбран от продуцентите, който загатва за множество специални ефекти. Тезей и злощастният получовек – полубик ще бъдат проектирани от Джоузеф Пепе, работил по сините герои от „Аватар“ на Джеймс Камерън. Ефектите пък е поверени на Кори Каучън - „Спайдърмен 2“, „Измислен свят“.

Все още не е ясно кой актьор ще се превъплъти в ролята на митичния атински герой Тезей, слязъл в лабиринта на Минос, за да убие отхвърления Минотавър, а също и в подземното царство на Хадес.

Явор Гърдев има 19 награди за „Дзифт“, сред които и голямата награда на Московския кинофестивал, както и Аскеер-и за театрална режисура.

Kalliope Films скоро ще пусне триизмерна версия на приказката „Хензел и Гретел“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА