Last news in Fakti

27 Юни, 2012 16:28 1 716 1

Славена Вътова насърчава деца без родители да четат

  • славена вътова-
  • мартин иванов-
  • сираци-
  • да четат

„Мис България 2006” Славена Вътова и „Мистър България”  Мартин Иванов подготвят поредната си благотворителна мисия. Тандемът, който неотдавна засне съвместна фотосесия за испанската агенция Hexel ще посети детски център „Ронкали” в Бургас, за да поднесат книги,  дрехи,  лакомства и играчки на децата лишени от родителска грижа. Славена Вътова, която прие каузата присърце и неотдавна стана лице на фондация „Ейнджълс”, заедно с колегата си Мартин Иванов ще посетят дома на 28 юни, утре в 11.00 часа. С лични средства двамата са подбрали и закупили подаръците за децата. Благотворителната им инициатива започна още с конкурса „Мистър България”, където направиха първите си стъпки.
„Образованието е много-важно за всички деца. Трябва да ги възпитаваме да бъдат любознателни и ученолюбиви, защото това един ден ще им даде развитие и по-добро бъдеще”, коментира мисията си топ моделът на FH1.
Фондация „Ейнджълс”, за която Славена засне фотосесия в ролята си на ангел, чрез своите програми се грижи не само за материалното, но и духовно подпомагане на децата в социалните домове в страната. Като продължение на програма "Знание" осигуряваща на децата в домовете възможността да изучават езици, математика и други се роди програма "Библиотеки". Идеята на "Библиотеки" е да се осигури среда близка до семейната-уютна и комфортна, която и да е място където малчуганите могат да се докоснат до чудния свят на книгите, да научат всичко за заобикалящия ни свят,  да получат достъп чрез книги и интернет до информация за новостите навсякъде по света.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.