Last news in Fakti

10 Юли, 2012 19:04 897 0

Прочутият музей "Роден" отваря врати за България

  • роден-
  • музей

 

Министърът на културата Вежди Рашидов се срещна с директорката на прочутия музей "Роден" Катрин Шевио. Двамата постигнаха договореност през 2013 г. специално отбрана колекция на музея "Роден" да гостува в София, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

В същото време експозиция на български художници да бъде представена в една от залите на музея "Роден". Това се случва за първи път – чужда колекция да гостува в музея "Роден", тъй като там се излагат изключително и само творби на големия творец. "Горд съм, че България излиза и може да се покаже с таланта си в най-големите европейски зали", каза при срещата си с Шевио министър Рашидов. Директорката на музея "Роден" прие поканата на Вежди Рашидов да гостува през октомври т.г. в София. Тогава ще бъдат обсъдени в големи подробности всички детайли на проекта, който дава възможност български творци да покажат рисунки и скулптури в музея "Роден" и заедно с това българската публика в София да може да види творби от световния музей "Роден".

Шевио призна пред министър Рашидов, че цени много амбицията му да отвори България за Европа и света. Тя е сигурна, че изложбата на музея "Роден" в София, както и българската експозиция в залите на музея "Роден" в Париж, са само част от активното сътрудничество в областта на културата между Франция и България.

На срещата на министър Вежди Рашидов с директорката на музея "Роден" Катрин Шевио присъства и посланикът на България във Франция Марин Райков.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА