Last news in Fakti

23 Юли, 2012 17:40 1 419 0

Възстановяват 200-годишна църква в Русокастро

  • църква-
  • русокастро-
  • георги ганчев

200-годишна църква в с. Русокастро ще бъде възстановена. Това сподели за Gramofona.com кметът Георги Ганчев. По църквата има много пукнатини.

Заедно с местните хора с общи усилия събрахме приблизително 20 000 лева. Отделно с дирекция вероизповедания изготвихме проект за укрепването на църквата. Оттам  също много ни помагат  със средства, обясни Ганчев.

Той допълни още, че доста позабравени неща в селото са вече възстановени. Общината е спечелила проект за разширяване на детската градина, а училището постоянно се обновява. Възстановен е и традиционият  за селото събор, който се празнува на Гергьовден. „С тази инициатива направихме атрактивни  неща - мотокрос, авторали, народни борби, нестинари. Всички останаха очаровани.

Малко останаха хората с добрите спомени от старото време, допълни още кметът. Той е на мнение, че тези забравени традиции трябва да се предадат на младите. Също така с помощта на местни граждани и земеделци в Русокастро са си  направили  етнографска сбирка, в която е  съхранено много от бита и обичаите на селото. „Читалището също започна да работи много добре“,  похвали се още Ганчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА