Last news in Fakti

26 Юни, 2020 14:16 1 579 3

"Паразит" откри София Филм Фест

  • паразит-
  • филм-
  • софия филм фест-
  • откриване-
  • излъчване

Филмовият фестивал започна вчера - 25.06 с излъчването на най-добрия филм за 2019 г.

Носителят на „Златна палма”, четири награди „Оскар“ и стотици отличия от цял свят откри специалното лятно издание на фестивала София Филм Фест. Фестът се завръща, за да зарадва многобройните си почитатели. СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЛЯТО ще се провежда ОНЛАЙН в цяла България, в платформи на открито и с прожекции в Дома на киното в София, пише actualno.com.

Официалното откриване на СФФ ЛЯТО бе на 25 юни, в Платформа А6 на НДК с българската премиера на филма „Паразит“ на режисьора Понг Чун Хо. На церемонията бе връчена Наградата на София на Столична община на художника, аниматора, режисьора, продуцента, сценографа Анри Кулев за неговия принос към изкуството на киното.

Седмият пълнометражен филм на Понг Джун Хо „ПАРАЗИТ” („Parasite / Gisaengchung”) удиви света и заслужено получи „Оскар“ за най-добър филм – това е първата неанглоезична творба, отличена с тази най-желана награда в света на киното. От шестте му номинации за „Оскар“ се материализираха още три – за най-добър режисьор, най-добър международен филм и най-добър оригинален сценарий.

София Филм Фест се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програма Творческа Европа MEDIA на Европейския съюз, национални и чуждестранни културни институти, спонсори, партньори и приятели.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 3 Отговор
    Най тъпия филм взимал Оскар досега,корейците крали от Костурица,ама никак не им се получил филма

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Киноман

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Абсолютно съм съгласен , голяма тъпня е това филмче. А да вземе толкова награди..или нивото на ''Оскар'' ите е тотално сринато, или журито по оценките е било с председател Митьо Пищова..