15 Юли, 2020 09:27 1 713 4

"АТИЛА" от Джузепе Верди днес за първи път на римския площад в киноцентър Бояна

  • атила-
  • верди-
  • софийска опера-
  • в полите на витоша-
  • бояна

В четвъртата вечер на своя най-нов оперен фестивал "НА ОПЕРА В ПОЛИТЕ НА ВИТОША" 

"АТИЛА" от Джузепе Верди днес за първи път на римския площад в киноцентър Бояна - 1

На 15 юли, в "Атила" от Джузепе Верди, в ролята на римския генерал е рицарят на Верди Владимир Стоянов, в ролята на хунския вожд Бисер Георгиев, в партньорство със забележителното сопрано Радостина Николаева.

"АТИЛА" от Джузепе Верди днес за първи път на римския площад в киноцентър Бояна

"АТИЛА" от Джузепе Верди днес за първи път на римския площад в киноцентър Бояна

Сред величествените декори на значими филмови продукции, създадени в уникалните филмови студия на Бояна, Софийската опера представя  ОПЕРАТА "АТИЛА", в четвъртата вечер на своя най-нов оперен фестивал "НА ОПЕРА В ПОЛИТЕ НА ВИТОША" 

С подкрепата на главния директор Ярив Ленард на Ню Бояна филм студиос, режисьорът Пламен Карталов открива и създава една нова територия за оперното изкуство. Съставът на Софийската опера участва с цялата си мощ в сътворяване на  нова интерпретация на Вердиевия шедьовър,  давайки му нов сценичен живот.

Във внушителната продукция на филмовата площадка на киноцентъра, изкуството на операта заблестява с още по-пълен блясък с музиката на великия маестро на италианската революция Джузепе Верди. Режисьорските ракурси на Карталов се разпростират по вертикала и хоризонтала на естествената сценография, която олицетворява атмосферата на вечния град Рим и похода към него на хунския вожд Атила ( Бисер Георгиев, с дебют в ролята) спрян в римската провинция Аквилея. Безстрашната  Одабела ( Радостина Николаева) лидер на бунта на италианските жени преобръща намеренията на хуните в името за спасение на родината. Римският генерал Ецио ( Владимир Стоянов) няма да може да убеди Атила с предателството, с което е замислил в полза на личните му политически интереси. Ролята на Форесто се изпълнява от Даниел Дамянов, Папа Леоне е Димитър Станчев. Диригент Велизар Генчев.

Заслужен е огромният интерес към "Атила" в новото сценично пространство на Софийската опера.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Точка Омега Последни Времена

    2 8 Отговор
    Още един сатанински пърформънс на Ганьовците

    Коментиран от #4

  • 2 Пръстенът на Нибелунгите

    6 1 Отговор
    Ее,това е новина Факти!По-често публикувайте такива новини.Само това ще победи пошлостта в България и ще се тръгне нагоре!Поздравявам ви за тази публикация!
  • 3 Сандо

    6 0 Отговор
    Истински празник на истинското изкуство!
  • 4 П. К.

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Точка Омега Последни Времена":

    . Върви в ада откъдето идваш, боклук!!!