Last news in Fakti

28 Септември, 2012 18:26 2 371 0

Моника Белучи "погрозня" заради ирански филм

  • моника белучи-
  • кинофестивал-
  • ирански филм-
  • сан себастиан
Моника Белучи "погрозня" заради ирански филм - 1
Белучи и Гобади (вторият вляво) с екипа на филма. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Моника Белучи стана част от културата на Иран – страна, където да правиш кино е форма на борба,съобщи агенция АНСА. Филмът, в който тя се е снимала - „Rhino season“ на иранския режисьор Бахман Гобади,днес имаше европейска премиера на Международния кинофестивал в испанския град Сан Себастиан. Италианската актриса обаче не можа да мине триумфално по червения килим, тъй като закъсня заради стачката на баските срещу мерките на испанското правителство за строги икономии.


Филмът на Гобади е любовна история за Сахел, поет от времето на властта на шаха в Иран, и богатата наследница Мина. В нея е влюбен и шофьорът й, който след революцията става висш държавен функционер и решава да отмъсти на двойката. Благодарение на политическите му връзки Сахел е осъден на 30 години затвор, а Мина – на 10. След като излежава наказанието си, Мина започва да търси някогашния си приятел, но бившият шофьор й казва, че той е умрял и я прави своя любовница. След нови 20 години поетът излиза на свобода и на свой ред започва да търси Мина.

Заради героинята, чиято младост и красота са съсипани през годините на изпитания, красавицата Белучи за пръв път се появява състарена и загрозена на екрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА