Last news in Fakti

17 Октомври, 2012 14:42 2 795 1

Албена Колева: С Камен Донев актьорът трябва да е нажежен до червено

  • албена колева-
  • играе-
  • камен донев

Актрисата Албена Колева, която през май спечели наградата на публиката от Международния фестивал на монодрамата в Македония с моноспектакъла „Шърли Валънтайн“ под режисурата на своя баща Тодор Колев, отново ще зарадва публиката с комедийния си талант. На 19 и 22 октомври на сцена „Сълза и смях“ са премиерните представления на „Албена Колева играе Камен Донев“ - проект, който напук на своето заглавие, включва и други актьори: Стоян Алексиев, Теодор Елмазов, Пламен Пеев, Вяра Табакова.

Специално за читателите на Fakti.bg в разгара на подготовката от последната права Албена Колева бе любезна да сподели: „С Камен Донев сме добри приятели и вече сме работили заедно в неговите авторски спектакли „Характери“ и „Карнавал“ в Сатиричния театър, както и в „Животът е прекрасен“ на Александър Морфов в Народния, където Камен се изявява като актьор. Идеята да направим моноспектакъл витаеше още докато бях щатна актриса в Сатирата, но по независещи от нас причини тя не се осъществи. Сега по естествен път се ражда като представление, в което участват и други колеги, с чиито персонажи главната героиня се среща“.

Според характерната актриса, която в новия проект ще се превъплъти в шест различни шеметни героини от творчеството на Камен Донев, той е изключително голям талант на България: автор, режисьор, актьор, хореограф, актьор и т.н. - толкова универсален, че може да бъде определен и като гениален.

„Да се работи с Камен е трудно не заради него самия, а защото текстовете му са екстремни и героините му са поставени в крайни ситуации. Ето защо актьорът винаги трябва да е нажежен до червено – споделя Албена Колева. - Иначе той е с прекрасен характер и притежава невероятно чувство за хумор“.

Самият Камен Донев също не пести суперлативи за своята прима актриса: «Албена Колева е чудесна актриса, дълбока, интуитивна, смела и най-вече безразсъдна, което смятам за основно актьорско качество – изтъква авторът режисьор и продължава: - Избрах това заглавие с чувство за хумор, каквото за радост имам... „Албена Колева играе Камен Донев” прави алюзия с концертите за класическа музика, в които един изпълнител свири известен композитор“.

За спектакъла Камен е направил компилация от своите монолози „Амазонка”, „Ловджийка”, миниатюрата „Финална борба”, три сцени от пиесата „Самолетът беглец” и две от „Карнавал”. Откъсите са специално подбрани за атрактивната Колева, защото носят силен емоционален заряд и са фокусирани върху женската чувствителност и обаяние, казва той.

Представлението се спира върху основни моменти от житейския път на една обикновена жена - нейните мечти, любови, страсти, борби и съкровености. Най-хубавото е, че те се изливат от чисто сърце. Раждат се и си отиват спонтанно, без да натрапват каквото и да било.

Сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова, музиката - на композитора Румен Цонев, а мултимедията дължи много на професионалната операторска работа на Гео.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 albena

    0 0 Отговор
    brabo!