Last news in Fakti

12 Септември, 2020 10:17 1 581 4

Стартира фестивалът на късометражното кино във Варна

  • късометражно кино-
  • фестивал-
  • кино-
  • филми-
  • варна-
  • състезание

Кинофестивалът ще се проведе за 17 път

Съзвездие от български актьори ще гледаме в тазгодишното издание на IN THE PALACE International Short Film Festival. Фестивалът за късометражно кино ще се проведе за 17-и път. В състезателната програма за най-добър български филм ще се борят 3 анимационни и 4 игрални филми – „Среща“, на режисьора Мартин Илиев, „Нощна смяна“ на тандема Йордан Петков и Еди Шварц, „Заедно без теб“ на Димитрис Георгиев и „Батут“ на Петя Иванова. Четирите заглавия залагат на утвърдени български актьори, които доказва професионалния подход на гилдията към жанра. Сред актьорите, които ще видим на екран са: Христо Петков, Стоян Дойчев, Борислав Чучков, Стефан Щерев, Николай Урумов, Иван Бърнев, покойният вече Йосиф Шамли и много други.

В категорията за студентски филм ще се борят 28 филма, от които два български. Те отново залагат на популярни имена. Филмът „Ореол“ е с участието на Валентин Ганев, Ева Тепавичарова и Иван Савов, а във филма „Любов на различни теми“ ще видим Бойко Кръстанов, Весела Бабинова и Севир Иванов.

Освен това, зрителите във Варна ще могат да гледат български късометражни филми в програмата „Ново българско кино“, в която ще бъдат показани 19 филма, отново с участието на добре познати актьори като Йоана Темелкова, Мартин Гяуров, Свежен Младенов, Йоана Буковска, Даниел Рашев и Китодар Тодоров.

„Изключително сме доволни от силните заявки на български филми и най-вече на развитието на късометражното кино у нас. Срещите на актьорите с публиката ще се случват на специални сесии, като част от тях ще излъчваме в дигиталните канали на NOVA, които тази година ни подкрепят. Зрителите във Варна ще могат да се насладят на качествено кино от България и целия свят“, споделя Цанко Василев, директор на фестивала.

IN THE PALACE International Short Film Festival от 15 до 22 септември във Фестивален и конгресен център - Варна.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 късометражно кино

    1 0 Отговор
    Така ли наричат азиатското порно?
  • 2 мечо

    0 1 Отговор
    ее варна ми е далече да хода на кино аз вав пловдив хода защтото ми е по близо догодина тос фестивал го направете на марс да има да си патуват хората
  • 3 Владисливово

    2 0 Отговор
    На зрителите от крайните квартали на Варна, също им е далече. Докато стигнат и той късометражният филм свършил.
  • 4 Процесор Вучков

    1 0 Отговор
    И на късо интелектуалните хора...