Last news in Fakti

6 Октомври, 2020 12:16 1 809 0

Васил Петров с концерт в София на 7 октомври

  • васил петров-
  • джаз-
  • концерт-
  • турне

Концертът, с който джаз певецът обиколи страната, идва и в София

Васил Петров с концерт в София на 7 октомври - 1
Снимка: БГНЕС

Софийска публика ще бъде поведена на 7 октомври в зала "България" по „пътя на симфонията” от изключителния Васил Петров с неговата впечатляваща програма „SymphoNY way“.

Концертът, с който Васил Петров направи национално турне това лято, получи наградата за музикално събитие на годината „Вечната музика“ по БНТ в категория „Джаз“ за месец юли 2020.

На 7 Октомври, сряда, от 19:00 ч. Васил Петров ще интерпретира хитовете на Бийтълс, Франк Синатра, Дюк Елингтън, Жобим, Франки Вали, Нино Рота и други изненади с мащабния симфоничен звук на Врачанска филхармония с диригент Христо Павлов.

На сцената ще са още джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас) и специален гост солист е виртуозната цигуларка Зорница Иларионова.
Аранжиментите са дело на Ангел Заберски младши, Румен Тосков и Христо Павлов.

В симфоничната програма присъстват заглавията - Michelle, Yesterday, Something на Бийтълс, Smile на Чарли Чаплин, My Way, Caravan на Дюк Елингтън, Love Story на Нино Рота и други световни хитове и класически произведения.

Концертът е част от турнето му, което започна през юли и премина през големите сцени на Пловдив, Бургас, Варна, Петрич, Зорница Фемили Естейт, Амфитеатъра на Блек Сий рама голф, Двореца Балчик и Амфитеатъра на Созопол с голям успех и много бисове. Изумителният изпълнител изправи зрителите в Амфитеатъра в Созопол на крака при закриване на летния сезон, подарявайки на публиката незабравима вечер. Брилянтен със своя стил и класа Васил Петров показа своята интерпретация и симфонична версия на големите хитове на Бийтълс – Michelle, Yesterday и Something, Smile на Чарли Чаплин, The Girl from Ipanema на Жобим, ориенталския джаз стандарт Caravan на Дюк Елингът, филмовата тема Love Story на Франсис Лей и Карл Сигман, поп хита Can`t take my eyes of off you на Франки Вали и други песни, които познаваме.

Софийските му почитатели ще се насладят и на майсторството на очарователната виртуозна цигуларка Зорница Иларионова, която в летния Созопол изсвири впечатляващо соло на Yesterday. Изумителната си техника и звукоизвличане тя показа и на „Сантиментален валс” на Чайковски, „Цигански напеви“ от Сарасате и „Лято“ от „Годишните времена“ на Вивалди, с което предизвика бурни аплодисменти и овации.

По време на лятното турне кулминацията на концерта достигаше с изпълнението на очакваните New York, New York и My Way, където развълнуваната публика пееше заедно с Васил Петров.

На всичко това ще се насладят столичани във вторник вечерта в зала "България" от 19.00 часа

Билети са налични на касата на зала България и в мрежата на Ивентим.
Концертът ще се проведе при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход и дезинфекция на Министерство на здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА