Last news in Fakti

13 Ноември, 2020 09:01 3 869 7

Чаровен психопат колекционира красавици в своето мазе

  • мазето-
  • роман-
  • благой иванов

Персонаж без име, който обитава анонимен град и преследва наивни жертви по улиците и заведенията е главният герой на „Мазето“ – дебютния роман на писателя и кинокритик Благой Д. Иванов

Чаровен психопат колекционира красавици в своето мазе - 1
Снимки: Сиела

Запознайте се с един повреден човек, който най-сетне е започнал да обича. Той е срещнал Валентина, а тя е променила живота му завинаги. Щастието им обаче е застрашено, когато между двамата застава Звяра – тъмна половина от миналото, която прекалено дълго е била в летаргия... и сега е жадна за кръв. Той ще се опита да предпази своята годеница от чудовището и ще насочи яростта му другаде. Ще срещне различни жени, които ще се превърнат в косвени жертви на разяденото му и дефектно сърце. Ще прикрива страшната си тайна в мазето на своя дом. Ще сее смърт в Градината. Докато един ден не осъзнае, че е изгубил контрол...

Писател, кинокритик и редактор, Благой Д. Иванов е автор на три сборника – публицистичния „Добрите, лошите и грозните“, жанровия „Трансформации“ и комиксовия „Седем градски гряха“, който създава заедно с художника Петър Станимиров.

Чаровен психопат колекционира красавици в своето мазе

Верен на морбидния си естетически вкус, сега той предлага на читателите първия си роман – романтичен психотрилър, който дълбае дълбоко в човешката патология и прави шокираща, но запомняща се дисекция на интимните взаимоотношения. В „Мазето“ насилието и сексът си поделят сцената с дързък подтекст, който ще ни накара да осъзнаем нещо, което е едновременно плашещо и отрезвяващо: понякога омразата не е достатъчна, за да разруши човек всичко – нужна е и малко любов.

Тъкмо тази любов е в ядрото на фабулата. Тя има възхитителната сила както да гради, така и да руши. Повлиян от автори като Джеймс Балард и Робърт Блох, Иванов разплита сюжета на „Мазето“ под формата на жанрова проза, в която тайно е закодирал пиперлив социален коментар. Еротичната интрига е студен и остър инструмент, чрез който се разрязват на парчета не само красавици, но и табута... а с разрушаването на всяко табу читателят ще се доближи до разкриването на неочаквани и разтърсващи истини за странната и понякога зловеща човешка природа.

„Мазето“ носи графичното оформление на дизайнера Живко Петров и ще се появи в книжарниците на 20 ноември.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 читател

    9 3 Отговор
    Стивън Кинг започнал да пише нов, по-страшен хорор от "ТО". Щял да се казва "ТЯ".
  • 2 34ед234е

    7 5 Отговор
    Аз пък предлагам на тоя "автор" да му се ударят 200 тояги на голо и после да му се направи една лоботомийка, ей така, профилактично, та дано му се наместят чивиите.
    А на "морбидият" писач на статията, да му се отнеме перото и да му се забрани да се докосва до писане в ледващите 3000 години.
  • 3 Алфа Вълкът

    3 5 Отговор
    Ако не е филм, не ми го хвали!
  • 4 Брей

    5 3 Отговор
    То това и за то.ал.етната не става.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.