15 Ноември, 2020 11:24 3 447 5

Кайли Миноуг постави рекорд с новия си албум

  • кайли миноуг-
  • албум-
  • рекорд-
  • класация

Блестящ успех за австралийската звезда

Кайли Миноуг постави рекорд с новия си албум - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Родената в Австралия певица Кайли Миноуг постави рекорд с новия си албум "Disco", като стана първата певица, чиито албуми са заемали първите места в британската класация в пет отделни десетилетия, съобщи Ройтерс, цитиран от life.dir.bg.

Петнадесетият студиен албум на Миноуг е записван основно у дома ѝ заради условията на пандемия от новия коронавирус и регистрира най-добри продажби през първата седмица на продажби във Великобритания през 2020 г. с 55 000 продадени единици.

"Звучи ми щуро. Аз съм на 52 години", коментира Миноуг пред Ройтерс рекорда. С подобен рекорд е и Брус Спрингстийн.

"Disco" е осмият ѝ албум начело на британската класация, с което тя изпреварва Клиф Ричард, Елтън Джон и Джордж Майкъл, които са с по седем.

Миноуг стъпва на музикалната сцена в края на 80-те години с продуцентите Сток, Ейткън и Уотърман.

"Когато Кайли дойде за пръв път в студиото, седна в един ъгъл с плетка и с Мат Ейткън си казахме "Боже, дано има нещо в нея". Но като застана зад микрофона Тя се оказа звезда", казва Сток пред Ройтерс.

Заедно записват четири албума, като първите два "Kylie" (1988) и "Enjoy Yourself" (1989) оглавяват чарта. "Първият албум, който направихме, беше един от най-добре продаваните за десетилетието", каза Сток. "Много се гордея с това. Горд съм, че съм работил с Кайли, която се утвърди в бизнеса - само да оцелееш си е постижение. А тя се справя блестящо."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    2 0 Отговор
    "Disco",разбира се,а не чалга Трифоновска!
  • 2 ФЕН

    3 0 Отговор
    Готина е Кайли.......Сладурана....!!!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.