23 Ноември, 2020 11:17 1 489 4

Продават на търг албум на Джон Ленън с автограф за убиеца му

  • джон ленън-
  • убиец-
  • щапман-
  • double fantasy-
  • албум-
  • на търг

Историческото копие на „Double Fantasy" е било представено като доказателство в разследването на убийството

Продават на търг албум на Джон Ленън с автограф за убиеца му - 1

Албумът, който Джон Ленън подписва с автограф за Марк Чапман, часове преди той да го убие, се предлага на търг със стартова цена 400 000 долара, съобщи Contact Music.

Музикалната икона подписва албума часове преди да бъде убит от Чапман. В късния следобед на 8 декември 1980 г. Чапман моли Ленън, който напуска апартамента си в Дакота, Ню Йорк, да подпише неговото копие от албума, издаден по-малко от месец по-рано. Ленън изпълнява молбата и след това двамата с Оно отиват в звукозаписното студио. Музикантът се връща близо шест часа по-късно и намира Чапман да чака пред вратата. Тогава той изстрелва фаталния куршум, който причинява смъртта на музиканта.

Историческото копие на „Double Fantasy“, албумът на Ленън, който е резултат от живота му с Йоко Оно, всъщност е представено като доказателство в разследването на полицейското управление в Ню Йорк за убийството на Ленън.

Аукционната къща Goldin Auctions потвърди, че наддаването за уникалната вещ ще се проведе в понеделник (23.11.20), като офертите започват от 400 000 долара.

По-рано тази година Чапман се извини на Йоко Оно за убийството на музикалната легенда, описвайки това, което е направил, като „изключително егоистичен акт“.

След като му беше отказано предсрочно освобождаване в Ню Йорк, Чапман заяви: „Искам само да повторя, че съжалявам за престъплението си. Нямам оправдание. Това беше деяние от тщеславие. Мисля, че е най-тежкото престъпление, което може да съществува - да го извършиш срещу някой, който е невинен”.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гуньо простия

    1 0 Отговор
    тщеславие - това е думата на годината!