Last news in Fakti

8 Декември, 2020 09:06 1 631 6

Откупиха авторските права върху песните на Боб Дилън за 300 млн. долара

  • боб дилън-
  • авторски права-
  • песни-
  • откупиха

Целият каталог с песните на Дилън включва повече от 600 произведения, написани за 60 години

Откупиха авторските права върху песните на Боб Дилън за 300 млн. долара - 1
Снимкa: Shutterstock

Звукозаписната компания Universal Music Group откупи авторските права върху целия каталог с песни на Боб Дилън, като сделката надхвърля 300 млн. долара, съобщи вестник New York Times, цитиран от БГНЕС.

Според изданието, това е най-голяма сделка за последната година. Нарастващата популярност на стрийминг услугите, донесли през миналата година на издателите в САЩ приходи от около 3,7 млрд. долара, привличат все повече нови инвеститори.

Днес от Universal Music Group съобщиха, че са откупили авторските права върху целия каталог с песните на Дилън, който включва повече от 600 произведения, написани за 60 години.

Боб Дилън е един от най-известните музиканти, чиято кариера продължава почти 50 години. Според списание „Ролинг стоун“, Дилън е „вторият по значимост“ изпълнител след „Бийтълс“ в историята на музиката. Песните му „Blowin' in the Wind“ и „The Times They Are a-Changin“ се превърнаха в химни на движението за граждански права и антивоенното движение в САЩ. През 2008 г. певецът е удостоен с наградата Пулицър, а през май 2012 г. му е връчена най-високото отличие в САЩ – Президентският медал на свободата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NAZI

    2 1 Отговор
    За жидовчета винаги има стотици милиони.
  • 2 Сандо

    1 0 Отговор
    Дори и Нобелов лауреат го направиха - целия свят се чудеше и смееше
    тогава.Но пък винаги е бил и си остава мой любимец.

    Коментиран от #4

  • 3 бегай бре

    1 0 Отговор
    велик...,спор няма..НО от списанието "Търкалящи се камъни" да спрат да пушат крек...чак пък да е 2рия най-влиятелен...айде по-полека...
  • 4 сила

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сандо":

    и много обича да пее за мир, но търгува с оръжие....странно

    Коментиран от #5

  • 5 Сандо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "сила":

    Защо да е странно?Има един такъв закон,за единството и борбата на противоположностите,явно при него се е задействал.А и еврейската жилка се е намесила,в края на краищата парите не миришат.
  • 6 Плант

    0 0 Отговор
    След 75та год.,няма песен по-високо от 40то място в Billboard