Last news in Fakti

27 Ноември, 2012 13:07 1 887 0

Слаш ще свири в София през февруари

  • слаш-
  • китарист-
  • guns’n’roses-
  • концерт-
  • софия

Най-харизматичният китарист на света, лицето на легендарните Guns’n’Roses – Слаш, ще представи своя най-нов солов проект „Slash featuring Myles Kennedy And The Conspirators" с концерт в България. Забележителното рок събитие ще се състои  на 4 февруари 2013 г. от 20.00 ч. в столичната зала «Фестивална», съобщиха организаторите от MOST OF EVIL Music.

Билетите за концерта ще струват съответно 80 лева за фен зоната, 70 лева за седящите места и 60 лева за правостоящите места, а продажбите стартират утре. Билетите ще могат да бъдат закупени от мрежата на ТИКЕТПРО в цялата страна и онлайн на www.ticketpro.bg

За най-заклетите фенове на Слаш първите 600 билета – по 200 броя от всяка ценова категория, ще бъдат пуснати в продажба с 10 лева отстъпка, съответно на цени от 70, 60 и 50 лева.

ххх

Ако попитате някого дали е чувал за Соул Хъдзън, вероятността да потвърди не е много голяма. Но ако подскажете, че това всъщност е рожденото име на китариста Слаш, едва ли ще има човек на планетата, който да не се сети кой е той.

Слаш безспорно е един от най-великите китаристи на нашето време, виртуозен музикант, брилянтен композитор, талантлив текстописец  и неповторим бохем по душа, чиято роля в световната музика е повече от главна! За своята 30-годишна кариера, преминавайки през легендарните банди  Guns’n’Roses, Velvet Revolver и Slash's Snakepit, Слаш оставя ярка огнена следа в историята на съвременния рок.

Соул Хъдзън, познат на света като Слаш, е роден на 23 юли 1965 в Лондон. И двамата му родители са артистични натури, които работят в развлекателната индустрия. Майка му е дизайнер на дрехи и нейно дело са костюмите за филма на Дейвид Бауи „The Man Who Fell to Earth”. А баща му е художник на обложките на албумите на артисти като Джони Мичъл и Нийл Янг.
Когато Слаш е едва 11-годишен, семейството се премества да живее в Холивуд. По това време се събужда и голямата му любов към китарата, повлияна от великани в бранша като Брайън Мей от Queen, Джими Пейдж от Led Zeppelin, Джими Хендрикс, Ерик Клептън и Ангъс Йънг от AC/DC. Постепенно китарата се превръща в основно занимание на младия музикант и измества всичко останало заден план.
Първата му банда, наречена Road Crew, създават заедно с барабаниста Стивън Адлър в началото на 80-те. През 1985 г.  се случва съдбовната среща на двамата с друг китарист  - Изи Страдлин, който ги запознава с Аксел Роуз и Дъф Маккагън. Така, преди 27 години се ражда един от най-големите феномени на световния рок - Guns’n’Roses. Групата записва в своята биография 9 албума, над 100 милиона продадени копия, крещящи от възторг фенове по цял свят и безсмъртни хитове като „Welcome to the Jungle”, „Paradise City”, „Sweet Child O' Mine’, „Don’t Cry”, “November Rain”, „Civil War” и много, много други.
Десет години след създаването на бандата, след поредния сериозен скандал с Аксел Роуз, Слаш напуска Guns’n’Roses и се отдава на самостоятелна кариера.
Още в ранната 1993г. той създава един от ключовите си солови проекти Slash's Snakepit, където свири със световноизвестни гост музиканти като Гилби Кларк, Майк Инес, Дизи Рийд, Мат Соръм, Джеймс Ломенцо, Брйън Тичи и Ерик Доувър. До момента формацията има два албума - „It's Five O'Clock Somewhere” (1995) и „Ain't Life Grand” (2000).

В края на 90-те, заедно с бившите си колеги от Guns’n’Roses Мат Соръм (барабани) и Дъф Маккагън (бас) Слаш създава звездната формация Velvet Revolver. Зад микрофона застава бившият вокал на Stone Temple Pilots Скот Уейлънд, а втората китара е в ръцете на Дейвид Къшнър. За период от 3 години групата издава два албума – „Contraband” (2004), за който печели  награда Грами за най-добро хард рок изпълнение на сингъла “Slither” и „Libertad” (2007).

През 2007 Слаш издава своите мемоари в книга, озаглавена просто „Слаш” и паралелно с това и своя едноименен абсолютно независим солов албум. В него като гост музиканти са поканени цяло съзвездие от музиканти – Ози Озбърн, Крис Корнел, Кид Рок, Фърги, Иги Поп, Иън Астбъри и много други.

Днес, най-актуалната банда с емблема „Слаш” е тандемът на китарния герой с певеца Майлс Кенеди – SLASH, feat. Miles Kennedy & The Conspirators, която българската публика ще има щастието да чуе на живо само след няколко месеца. През май тази година формацията записва и официално издава вторият солов албум на Слаш “Apocalyptic Love”, който е поводът и за настоящото турне. Бандата ще пристигне у нас в състав: Слаш – китара, Майлс Кенеди – вокал, Брент Фиц – барабани и Тод Кърнс – бас. Концертът се очаква да бъде едно от най-силните рок събития на годината, с уникален репертоар от хитове на Guns’n’Roses, Velvet Revolver, Slash’s Snakepit и много други.

За своята дълга и изключително богата кариера, емблематичният китарист с огромна коса, кожен цилиндър и неименната димяща цигара в устата достойно отстоява пред целия свят славата си на истинска рок легенда на своето поколение.
От началото на 80-те години до днес, той е свирил с най-големите имена на световната музика – Майкъл Джексън, Лени Кравиц, Иги Поп, Боб Дилън, Куийн, Рей Чарлз, Стиви Уондър, режисьорите Куентин Тарантино и Дарън Ароновски и много други.
В официалната класация на списание „Guitar World” "100-те най-велики рок-сола на всички времена" присъстват две изпълнения на Слаш - "Sweet Child O'mine" и "November Rain", съответно на 1-во и 6-то място.
През 2009 списание „Time” го нарежда на първо място в класацията си “10-те най-добри рок китаристи”, а рок библията „Rolling Stone” му отрежда престижното 5-то място сред „100-те най-велики китаристи на всички времена”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА