Last news in Fakti

30 Ноември, 2012 15:21 3 975 0

Дони и Поли Генова - звезди в нов мюзикъл

  • дони-
  • поли генова-
  • театър-
  • мюзикъл
Дони и Поли Генова - звезди в нов мюзикъл - 1
Дони с неузнаваемата Поли Генова по време на репетиция за мюзикъла "Аладин"

Нов български мюзикъл, който изпълнява три желания – да вярваш, да летиш и да обичаш, ще омагьоса публиката в Националния музикален театър. Той се нарича „Аладин“ и много скоро ще се появи на сцената.

На първата премиерна дата – 7 декември, в ролята на магьосника ще влезе ексцентричният Добрин Векилов-Дони. В случая той ще се изявява само като певец и актьор, защото музиката за творбата този път е на друг композитор – Марио Балтаджиев. По време на втората премиера – на 8 декември, в партията на магьосника ще влезе Стефан Рядков, който и по-нататък ще се редува в ролята със съпруга на Нети.

Сценична партньорка на Дони ще бъде поп певицата Поли Генова като принцеса Бадрулбудура, а на Стефан Рядков – Весела Делчева. „Разказвач“ в първия състав ще е кукленият актьор Станимир Гъмов, а във втория – Камен Иванов.

Дони описва героя си като „доста особен и с огромно самочувствие”. Той е стар дух на около 300 години и се опитва да манипулира всички по пътя си. В крайна сметка омагьосва принцесата... В контраст с демоничния Дони персонажът на Рядков пък ще е леко смешен...

Режисьор на спектакъла е Надя Асенова, която е работила с Дони като композитор в „Последни поръчки“, а като актьор – в „Опасни игри“, „Ladie`s Room” и др.

Поли Генова, за разлика от Дони с неговия 20-годишен опит в "Секс, наркотици, рокендрол" с Коцето Калки и Ивайло Христов, за първи път се пробва в театъра. Героинята й - любимата на Аладин, носи странното име Бадрулбудура. Неин партньор като Аладин е актьорът Ненчо Балабанов, който попада в ред приключения, за да намери вълшебната лампа.

Мюзикълът е модерна интерпретация на приказката. Автори на либретото са Иван Ангелов и актрисата Петя Миладинова.

"Нашата амбиция е да представим не само аудиовизуално шоу за зрителите, но и по-дълбоко и мотивиращо послание за вярата в собствените възможности", заявява от името на целия екип композиторът Марио Балтаджиев, който вярва, че "тази човешка история ще докосне зрители от всички възрасти и всеки ще открие нещо за себе си".

Мюзикълът “Аладин” е за любовта, за силата на човешките възможности, за вярата в собствените умения. “Аладин” е всичко онова, което ни е трудно да бъдем и понякога почти невъзможно да постигнем. “Аладин”е за човешкия дух, който може всичко. Най-голямата сила се крие във всеки от нас и  “Аладин” доказва това. Историята за Аладин е една от най-хубавите в арабския епос.

Спектакълът „Аладин” е първото по рода си музикално и театрално шоу в България, с изцяло българска авторска музика, български текст, актьори, музиканти и сценография. Вдъхновени от мечтата на композитора Марио Балтаджиев, известни български артисти подкрепят създаването му и се включват в реализацията на проекта. Сред тях са и изтъкнатите оперетни прими  Еделина Кънева и Деница Шопова.

Диригенти са Людмил Горчев и Светослав Лазаров, сценограф е Тодор Райков, художник на костюмите – Анелия Райкова, а хореограф – Татяна Янева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА