Last news in Fakti

3 Декември, 2012 14:17 3 508 0

Туитър "погреба" и Марина Влади, опровергаха го

  • туитър-
  • марина влади-
  • погреба-
  • фалшива-
  • новина

Френският информационен портал Mediamass опроверга разпространените в Туитър слухове за смъртта на кинозвездата Марина Влади. Появилите се в социалната мрежа информации за кончината на 74-годишната френска актриса и певица от руски произход са лъжливи – тя е жива и в добро здраве, цитира РИА „Новости“ френската онлайн медия.

Личен представител на мадам Влади официално е отрекъл твърденията, които бяха тиражирани и от няколко френски радиостанции и чужди средства за масова информация. Датата на „смъртта й“ за кратко се появи и в рускоезичния вариант на Уикипедия, подета бе и от руски блогъри. Това е напълно фалшива новина, възроптаха роднини на звездата.

Възможно е източникът на дезинформация да е и Necropedia, където се публикуват некролози на още живи хора. В статията за Марина Влади там се съобщава, че актрисата е починала на 3 декември 2012 г., но на страницата на медията има предупреждение, че цялата информация там е измислена.

Марина Влади се е снимала в над 100 филма, има и награда за най-добра женска роля от фестивала в Кан през 1963 г. за „Съвременна история: Кралицата на пчелите“.

Влади е известна и като третата и последна съпруга на барда Владимир Висоцки и авторка на книга със спомени за съвместния им живот „Владимир, или прекъснатият полет“ (1987). Двамата са били женени от 1970 г. до смъртта на Висоцки на 25 юли 1980 г. Влади е писала и песни за него, някои от които те са изпълнявали в дует.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА