Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 13:49 2 764 2

Мистериозен роман на Артър Конан Дойл излиза за първи път на български език

  • артър конан дойл-
  • роман-
  • имението „клумбър“

Какви мистерии крие Изтокът и защо Западът се бои от тях?

Мистериозен роман на Артър Конан Дойл излиза за първи път на български език - 1
Снимки: Сиела

Майсторът на детективската проза Артър Конан Дойл разкрива в краткия, но ефектен роман „Загадката на имението Клумбър“ своето силно влечение към спиритуализма и паранормалното.

Какви мистерии крие Изтокът и защо Западът се бои от тях? Възможно ли е да съществуват хора, овладели сили, които им дават несравнимо преимущество пред всички останали? Съществуват ли учения, които не само развиват способностите на съзнанието, но удължават и живота?

За своите съграждани на отдалеченото западно крайбрежие на Шотландия поведението на майор Джон Бъртиър Хедърстоун изглежда далеч от ортодоксалното. Той всячески отблъсква всички опити за сприятеляване и вместо това се отдава на отшелничество в имението „Клумбър“, като дори забранява на децата си да напускат пределите на дома.

Мистериозен роман на Артър Конан Дойл излиза за първи път на български език

И все пак, без негово знание и позволение, те завързват приятелство със своя съсед Джон Уест, който бавно започва да научава причината за параноята на майора и страха от датата пети октомври. С наближаването на края на септември и новината за мистериозното пристигане на трима будистки монаси сякаш единственото, което им остава, е да наблюдават събитията безучастно. Изглежда, че майорът ще успее да се отърси от тежестта на своята тайна… ала колко висока ще е цената, която ще трябва да заплати?

„Загадката на имението Клумбър“ ни дава възможност да опознаем едно различно, но очарователно лице на британския жанров класик Артър Конан Дойл. Романът излиза на български език с художественото оформление на дизайнера Живко Петров и ще се появи в книжарниците на 25 февруари.

Пригответе се за нова среща със стар познайник в различна, но обаятелна жанрова среда!


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баба

    0 0 Отговор
    Да побързаме с четенето. Щото като го екранизират, ще видим трима бременни будистки монаха, които живеят заедно защото се обичат.
  • 2 Черепаха

    0 0 Отговор
    Мистерията е, че досега не е издавана на Беге!