Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 09:55 12 021 12

Непознатата поп звезда зад най-хитовата песен в света

  • оливия родриго-
  • звезда-
  • дисни+-
  • дисни плюс-
  • певица-
  • актриса

Оливия Родриго "изгря" на поп хоризонта буквално за ден

Непознатата поп звезда зад най-хитовата песен в света - 1
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Нова звезда изгря на поп хоризонта в началото на 2021 г. Мнозина вероятно ще се запитат коя е тя.

Името ѝ е Оливия Родриго и в момента животът на 17-годишната млада звезда може да се опише кратко с фразата: "О, боже мой“.

Родената в Калифорния млада изпълнителка буквално се превърна в най-голямата поп звезда на планетата, като чупи световни рекорди почти ежедневно.

В случай, че през последните две седмици сте пропуснали невероиюятно бързия ѝ възход, ето кратко резюме.

През декември миналата година 17-годишната американка е позната като актриса с ролите на Пейдж Олвера в сериала "Бизаардварк" на Дисни ченъл и на Нини-Салазар Робъртс в спин-офа на "Училищен мюзикъл", излъчван от Дисни плюс.

Превъртайки скоростно лентата, само няколко седмици по-късно тийнейджърката вече е Оливия Родриго - най-ярката поп звезда на планетата, която чупи глобални рекорди.

На 8 януари Родриго пусна дебютния си сингъл - емоционално опустошителна балада за пиано със заглавие „Drivers License" (Шофьорска книжка). Три дни по-късно тя счупи рекорда на Spotify за най-стриймвана песен в рамките на един ден (15,17 милиона), а след това парчето достигна удивителните 100 милиона стрийма, превръщайки песента в най-бързо набралата популярност песен в историята на платформата. Междувременно Родриго се намести на на първото място както в британските, така и в американските класации и имаше най-ярката откриваща седмица за продажби след „Pillowtalk“ на Зайн Малик през 2016 г., подвиг, нечуван за нов изпълнител до сега.

Междувременно "Drivers License" се изстрелва директно до върховете в класациите на САЩ, Великобритания, Австралия, Нова Зеландия, Ирландия, Норвегия, Нидерландия.

Четири седмици по-късно Оливия Родриго все още държи първенството в престижната класацията Хот 100 на "Билборд" за сингли.
"Drivers License" е 1116-ият сингъл, оглавил чарта в 62-годишната му история. Парчето е 48-мият дебютен сингъл, покорил върха в класацията, и едва седмият на изгряваща звезда. Останалите са на утвърдени изпълнители.

Критиците са във възторг и не пестят хвалебствията си за "магнетичната" тийн звезда.

Самата Оливия Родриго не крие, че "картинката все още не ѝ е съвсем ясна". "Животът ми се промени буквално за седмица, а от друга страна продължи да си тече по старому. Парадоксално е. Вкъщи съм си, пиша си домашните, а звезди като Тейлър Суифт, на които се възхищавам от малка, се свързват с мен и ми казват, че харесват музиката ми", споделя младата изпълнителка.

Коя всъщност е Оливия Родриго?

Непознатата поп звезда зад най-хитовата песен в света
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Тийнейджърката е родена на 20 февруари 2003 г. в Тъменюла, Калифорния. Описва се като най-голямата фенка в света на Тейлър Суифт, която, както става ясно, вече е нейна почитателка. Харесва също "невероятната" Лорд, слуша "тонове" нейни неща. Обича и Гуен Стефани от "Ноу даут".

Навремето Оливия е "луда" по "Уан дайрекшън" и пише фенски разкази, герои в които са момчетата от групата. И сякаш изневиделица самият Найл Хоран се свързва с нея. "Почувствах се адски неловко", признава Родриго.

Младата поп звезда вече има договор с "Интерскоуп" и "Гефън рекърдс" - подразделение на "Юнивърсъл мюзик".

"Нов музикален проект, но не съм съвсем наясно с подробностите", казва Оливия Родриго.

Тийнейжърката допълва, че все още се опитва да "смели" настоящия "щур" момент от живота си. "О, Боже мой!", гласи краткото ѝ обобщение.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бегай !

    33 9 Отговор
    Тази за първи път я виждам и чувам.Поредната простотия за балъци.

    Коментиран от #7

  • 2 Behemoth

    17 7 Отговор
    Забранете го тоз интернет докато не е станало късно!
  • 3 az #Победа75

    19 8 Отговор
    Младежки лиготии. Накрая ще свърши като всички - алкохолът и наркотиците ще я затрият без време....
  • 4 No Exit

    22 7 Отговор
    За съжаление това е бъдещето - светът става все по-малко европейски и бял, и все по-афроазиатски и тъмен. Кукловодите в Калифорния се интересуват от парите на тези нови слушатели и лансират техния продукт. Европейската култура такава каквато я знаем ще бъде сметена в ъгъла. В България е същото - сигъни и чалга превземат опразнената Територия със затихващи функции.

    Коментиран от #8

  • 5 Алфа Вълкът

    16 6 Отговор
    Нито съм чувал тая заспала песен, нито съм виждал тая заспалата! Като онази нашата дето не можа да отиде на евровизията, какво им харесва тая заспала музика?
  • 6 Haha

    10 7 Отговор
    Мега тъпа песен
  • 7 Психиатър

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бегай !":

    Голям балък си наистина
  • 8 Дидо

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "No Exit":

    Това което си написал изобщо не е важно
  • 9 Great

    7 3 Отговор
    Живота е за младите успех
  • 10 Klimbo70

    4 4 Отговор
    Поредната американска простотия! Великата песен. Вие,като вълчица на месечината.
  • 11 .....

    4 1 Отговор
    Аз я знам от Бизардварк на дисни. Много ми харесва песента❤️
  • 12 Калоян

    1 2 Отговор
    И това ако е МЕГА ега ти.Американски ценности пфуу