Last news in Fakti

15 Март, 2021 15:06 7 077 11

Поискаха оставката на Богомил Грозев

  • богомил грозев-
  • пловдив-
  • оставка-
  • кмет

"Грозев няма компетенцията да оглавява ОИ "Старинен Пловдив", коментира инициаторът за подписката

Сдружение "Аз обичам Пловдив" стартира онлайн гражданска подписка за освобождаване на Богомил Грозев от поста директор на Общински институт "Старинен Пловдив", съобщи за Plovdiv24.bg председателят му Любомир Чакъров.

Само за два дни са се подписали близо 400 души. Подписката се събира онлайн заради ковид обстановката.

"Грозев няма компетенцията да оглавява ОИ "Старинен Пловдив" - завършил е Минно-геоложкия институт, 20 г. е работил в сферата на журналистиката и е бил водещ на обедни телевизионни новини. Тези умения не отговарят на изискванията да ръководи перлата на Пловдив. Той дори не трябва да бъде временно изпълняващ длъжността" - коментира инициаторът за подписката.

Чакъров припомня, че миналата година с решение на Общинския съвет на ОИ "Старинен Пловдив" по искане на Богомил Грозев са отпуснати 145 000 лева за ремонти. "Не е представен отчет за какво са изразходвани тези средства. При представянето му обещаха, че скоро ще бъде представена концепция за Стария град. Беше му дадена 1 година кредит на доверие, но нищо не направи" - допълни той.

Скандалното назначение от Грозев на диджея Григор Чолаков-Фънки като уредник на Античен театър - Пловдив и последвалото светкавично уволнение от кмета Здравко Димитров след негативната обществена реакция е капката, която преляла чашата и провокирала обществениците да поискат оставката на директора на ОИ "Старинен Пловдив".

Очаква се до края на седмицата да се съберат най-малко 1000 подписа и искането ще се внесе до кмета, председателя на Общинския съвет и омбудсмана. Отделно от това, за четвъртък се подготвя протест пред сградата на община Пловдив, тъй като има съмнения, че кметът Здравко Димитров ще освободи Богомил Грозев. Обществениците настояват незабавно да се насрочи конкурс за директор на ОИ "Старинен Пловдив“.

Кметът Здравко Димитров ще издаде заповед за обявяването на конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“. По закон процедурата предстои да бъде съгласувана с Министерството на културата.

Това е първият конкурс за избор на директор на ОИ „Старинен Пловдив“ от 2006 г. насам, когато за директор на института беше избрана Весела Илиева. Без конкурс след това този пост са заемали Наташа Димитрова, Теодора Стойкова, Амелия Гешева, Милко Кафтански и Йордан Илиев.

„Има обществен натиск, какъвто не се забелязва през последните 15 години, през които директорите са били назначавани без конкурс. Не пренебрегвам подобна позиция и затова ще обявя конкурс за длъжността. Не се притеснявам да извървим процедурата и се надявам това да даде спокойствие на директора на общинския институт да изпълнява работните си ангажименти", заяви кметът Здравко Димитров. Той допълни, че Богомил Грозев ще продължи да изпълнява длъжността "директор на ОИ "Старинен Пловдив" до приключване на конкурса и излъчването на победител.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 324

    30 2 Отговор
    Как се назначават хора некомпетентни на места, които изискват съвсем друг опит. Но и самочувствието на такива като Грозев е огромно, за да се кандидатира! Но тъй като явно следва правата партийна гербоидна линия скоро ще го видим пак в телевизията, а защо не в мин на културата? Гербоидите са "компетентни" по всичко.

    Коментиран от #10

  • 2 АнтиГРОБ

    32 4 Отговор
    Срамота за Пловдивчани е не само Грозев, но и цялата общинска администрация начело със зико!!!

    Коментиран от #8

  • 3 има една

    28 0 Отговор
    стара българска поговорка, която казва, че от всяко дърво свирка не става, тоест прави това от което разбираш, а не се опитвай да правиш нещо от което не разбираш за повече пари от това което разбираш, преди няколко седмици мернах този хубостник, порядъчно наддебелял, дойде на автомивката на един бивш вътрешен министър от последното правителство на Б.Б., то не бяха прегръдки, то не бяха четки, само дето не си пуснаха език ала Брежнев-Живков, и питате къде са парите, ами ето там там са имоти коли, колата му беше поне за 100хил.лева, а другите са за вила, любовница, но много бързо му се иска всички тези екстри, дето казваше баш майстора на сервитьорката.
  • 4 Любопитко

    31 1 Отговор
    То че Грозев не става за тази работа бе ясно още с назначаването му. Но защо никой не задава въпроса - по чие нареждане тази калинка бе курдисана на това място? Кой е "ракетата носител" на Грозев? Съмнявам се, че ще чуем истината, за съжаление.
  • 5 Цветко Христо

    9 20 Отговор
    Аз искам оставката на К. Нинова, и на Р. Радев, но каквао от това? ИИте ще се махнат самички, няма друг начин.

    Коментиран от #6

  • 6 НАТЕ

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "Цветко Христо":

    Аз пък искам оставка и затвор за тиквата и НИЩОЖЕСТВА около и с него!Срам и позор за страната ни сте управляващите престъпници, вече бивши!
  • 7 Тодор Ж

    5 0 Отговор
    Е ...докато се пенсионира ше се научи...
  • 8 Диктаторът

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "АнтиГРОБ":

    Срамът НЕ е за Пловдив и пловдивчани! Срамът е за цветарите! Защото този парашутист е спуснат от тях. Но, наверно, НИКОГА няма да научим името на покровителя му. При тях така се прави - виновни са Орешарски, Путин, комунистите, дрона, Мата незнамкоя!
  • 9 Боги

    14 0 Отговор
    Това е жестоко недоразумение. Помня го още от времето му в БТВ. По-нелицеприятно и самодоволно създание трудно може да се срещне дори и в журбалистическите среди.
    Време му е да си ходи и да не живее добре с нашите (на данъкоплатците) пари. Като иска да е играч - да излиза на свободния пазар.
  • 10 скорпи

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "324":

    Напротив б.с.п. са компетентните !
  • 11 Гошо

    4 1 Отговор
    Богито да освободи от ангажимент дядо си, че да не дължи нещо което не е негово. Много нагъл. Развел се. Ок. Ама не е почтен.