Last news in Fakti

3 Януари, 2013 18:47 8 710 2

Най-дългоочакваните филми за 2013 година

  • филм-
  • режисьор
Най-дългоочакваните филми за 2013 година - 1
Леонардо ди Каприо в новия филм на Баз Лурман "Великият Гетсби"

Британският вестник „Телеграф“ направи списък на най-очакваните филми, които трябва да излязат на екран през 2013 година.

На първо място изданието поставя творбата на австралийския режисьор Баз Лурман „Великият Гетсби“ по едноименния роман на Франсис Скот Фицджералд. Лентата с Леонардо ди Каприо като мистериозния милионер Джей Гетсби и Кери Мълиган като неговата възлюбена Дейзи е пореден римейк на романа, най-известният от които датира от 1974 г. с Робърт Редфорд и Миа Фароу в главните роли. Новата версия също ще е с пищни декори и костюми от 20-те години на ХХ век и е заснета в 3D формат. Световната премиера е предвидена за средата на май.

На втора позиция е класиран хорър филмът на Бен Уитли „Поле в Англия“ (A Field In England) за събития по време на Гражданската война на острова, когато голяма група хора във вражески плен биват подлагани на експерименти с халюциногенни гъби. Режисьорът за пореден път изследва подсъзнанието на британците, смятат критиците на вестника.

Третото стъпало в листата на „Телеграф“ заема лентата на Стив Маккуин (съименник на някогашната холивудска звезда) „12 години робство“(Twelve Years A Slave), в която участват Брад Пит, Майкъл Фасбендер и Доминик Къмбърбач. Историята е за чернокож мъж, продаден като роб преди Гражданската война в Америка.

В предпочитанията на изданието следва новият филм на братята Итън и Джоел Коен  „В Люин Дейвис“ (Inside Llewyn Davis) за легендарния нюйоркски музикант и фолк певец от 60-те Дейв ван Ронк. Творбата е дългоочаквана, тъй като прочутите братя Коен не са заставали зад камерата от 2 години насам.

След нея се нарежда „Само Бог прощава“ (Only God Forgives) на Никълъс Уиндинг Рефн за отмъщението на гангстер наркотрафикант, който издирва в Банкок полицая, убил брат му. В главната роля е  Райън Гослинг, а като матриарх на мафията в творбата се изявява Кристин Скот Томас.  

В Топ 10 е поставена и биографичната лента „Вълкът от Уолстрийт“ (The Wolf of Wall Street) на Мартин Скорсезе с неговия предпочитан актьор - Леонардо ди Каприо. Той влиза в образа на Джордан Белфорт, основател на една от най-големите американски брокерски компании, осъден впоследствие за пране на пари.

Сред най-очакваните влиза и филмът на китайския режисьор Уон Кар Вай „Великият майстор“ (The Grandmaster), който през февруари ще открие Международния кинофестивал в Берлин. Той е посветен на кунгфу гуруто Ип Ман,обучавал на бойни изкуства самия Брус Лий. В главната роля е Тони Леунг.

Следват фантастичният „Елизиум“ на Нийл Бломкамп, чието действие се развива през 23-ото столетие, японската анимация „Приказка за принцеса Кагуя“ на Исао  Такахата по произведение на народното творчество от Х век, и еротичният филм на прочутия Ларс фон Трир „Нимфоманката“ с Шарлот Генсбур, Стелан Скарсгард, Ума Търман, Шая Лебьоф и др. Очаква се лентата да има два варианта – за широка публика и порнографски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Ужас егати тъпизмите "очакваме" тази година !
  • 2 3333

    0 0 Отговор
    аз лично очаквам: Hansel and Gretel Witch Hunters; The Hangover Part III; G.I. Joe: Retaliation; The Fast and the Furious 6; Iron Man 3
    относно горе посечените сигурно ще са интересни но надали ще направят фурор