5 Юни, 2021 09:44 1 904 0

Ангел Заберски откри Международния франкофонски фестивал „Солей”

  • солей-
  • франкофония-
  • франкофонски дестивал-
  • илияна йотова-
  • вицепрезидент

Фестивалът преминава под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова

Ангел Заберски откри Международния франкофонски фестивал „Солей” - 1
Снимки: БГНЕС

В Созопол бе открит 10–тият юбилеен Международен франкофонски фестивал „Солей”. В програмата са включени изложби, концерти и кинопрожекции на творци от 7 държави, предава NOVA.

За 10-та година в Созопол стартира международният франкофонски фестивал „Солей”. Инициативата се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, която е възпитаник на Френската гимназия.

"Горда съм, че съм възпитаник на френската култура. В най-висшето административно училище на Франция е получила част от политическото си образование. Независимо от това, което става в България, най-големите опашки са пред театрите и кината", заяви вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

Ангел Заберски откри Международния франкофонски фестивал „Солей”

За почетен директор на фестивала бе обявена посланикът на Грузия в България Н. Пр. Тамара Лилуашвили.

Директорът на Културно-информационния център на Република Северна Македония в София Сашо Насев бе удостоен с награда за особени заслуги, а посланикът на Франция в България Флоранс Робин приветства гостите с добре дошли, след което на сцената на Амфитеатъра се състоя концерт на Ангел Заберски трио и солистите Вера Шандел и Павел Терзийски.

"Имахме възможност да чуем песни на Едит Пиаф и Мишел Льогран. В проекта "Джаз будоар" всички шансони да станат джаз композиции", сподели певицата Вера Шандел.

Музикантът Ангел Заберски от своя страна бе доволен от изявата си: "Много е приятно да сме на сцена и да правим хубава музика, беше удоволствие".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА