Last news in Fakti

26 Февруари, 2013 17:11 4 186 0

Владо Карамазов и Димо Алексиев си поделят ролята на Казанова в Париж

  • диана добрева-
  • париж-
  • "медея"-
  • "казанова"
Владо Карамазов и Димо Алексиев си поделят ролята на Казанова в Париж - 1
Владо Карамазов в ролята на Казанова. Долу - Диана Добрева.

Два спектакъла на известната българска актриса и режисьор от новата театрална вълна – Диана Добрева, ще гастролират от 19 март до 7 април в сърцето на Париж, научи Факти.бг от самата нея. 36 представления на придобилите култов статус, обожавани и обругавани у нас „Медея“ и „Казанова“ ще бъдат изиграни през пролетта във френската столица.

В театър L`Epee de bois („Л`Епе дю Боа“) всяка вечер в този период без понеделниците едното заглавие ще върви от 19 ч., а другото от 21 ч. в две отделни зали. В първите 6 представления на „Казанова“ в кожата на вечния прелъстител ще влезе Владимир Карамазов, както е добре известно на родната публика.

Изненадващият ход е, че в останалите 12 ще се изявява талантливият Димо Алексиев – носител на „Аскеер“ за образа на Калигула. Най-новата засега творческа задача на Димо на българска земя е ролята на Васил Левски във филма, който снима Максим Генчев.

Във френската програма на Диана Добрева има и интернационални актьорски рокади. В ролята на Дявола, която се играеше досега от Христо Петков от Народния театър, влиза английският актьор Брайън Скот Багли.

В спектакъла „Медея“ пък ще се включат двама френски колеги - Оливие Рейнал в ролята на Язон и Жан-Шарл Муво в ролята на разказвача. Към екипа на „Медея“ се присъединява и актрисата Ралица Паскалева, завършила миналата година НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов.

Медея, разбира се, си остава магнетичната Диана Добрева, а спектакълът ще се играе на езика на Молиер, който тя владее до съвършенство.

Събитието е подкрепено от Министерство на културата и от „Овергаз“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА