10 Август, 2021 11:46 1 678 3

Новият албум на Били Айлиш покори Билборд

  • били айлиш-
  • албум-
  • билборд-
  • класация-
  • happier than ever

"Happier Than Ever" измести албума на Оливия Родриго "Sour", който владееше класацията 11 седмици

Новият албум на Били Айлиш покори Билборд - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Певицата Били Айлиш оглави класацията на "Билборд" за албуми с "Happier Than Ever", съобщи сайтът на изданието, цитиран от БТА.

Тавата беше пусната на пазара на 31 юли. "Happier Than Ever" е вторият студиен албум на 19-годишната певица. Той е преобладаващо в ретро стил, с характерния за певицата шепот. Били Айлиш преминава от фънк през боса нова, софт рок, хавайски ритми, електро и класически поп.

Продажбите на "Happier Than Ever" в седмицата, приключила на 5 август, се равняват на 238 000 еквивалентни единици.

Втората позиция в класацията за албуми на "Билборд" е за "F*ck Love" на Кид Ларой (17 г.), който миналата седмица беше начело. Продажбите му възлизат на 65 000 еквивалентни единици.

Трето място заема "Sour" на Оливия Родриго, който пада с една позиция надолу. 18-годишната певица заема челни позиции в класацията вече единадесет седмици.

На четвъртото място се нарежда албумът "Welcome 2 America" на покойния певец Принс. Той е записан още през 2010 г., но е издаден на 30 юли т.г. Принс почина през 2016 г. "Welcome 2 America" отчита продажби от 55 000 еквивалентни единици в първата седмица от излизането си на пазара.

В първата петица на класацията за албуми на "Билборд" е и "Planet Her" на Доджа Кет. Албумът ѝ таза седмица пада с две позиции.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    5 1 Отговор
    Браво на Котоошу!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.