Last news in Fakti

27 Февруари, 2013 11:47 1 341 0

Роман на Виктор Пелевин разкрива кой стои зад протестите в Москва

  • виктор пелевин-
  • роман
Роман на Виктор Пелевин разкрива кой стои зад протестите в Москва - 1
Писателят Виктор Пелевин

Новият роман на световноизвестният руски писател Виктор Пелевин ще излезе в края на март, съобщи РИА „Новости“. Той щял да разкрие каква е връзката между Дракула и Кришна, кой стои зад антиправителствените протести в Москва, кой е Батман Аполо и още много любопитни истории, подхвърлят от издателство „Ексмо“.

Пелевин е смятан за най-големия мистификатор в съвременната литература. От самото начало на бляскавата си писателска кариера той не общува с медиите и не се среща с феновете си, а появата на всяка негова нова книга е обвита в мистерия. Например през  2008 г. романът му „П5” излезе в продажба точно в полунощ на 5 октомври и предизвика опашки в малкото руски книжарници, отворени по това време.

Произведенията на Виктор Пелевин са преведени на всички основни световни езици, включително китайски и японски. Пиесите по мотиви от негови творби се играят в Москва, Лондон, Париж. През 2011 г. излезе и филм по най-известния му роман „Generation П".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА