Last news in Fakti

24 Април, 2013 12:00 4 313 0

Първи трейлър на "Тор: Светът на мрака"

  • форум филм българия-
  • тор: светът на мрака-
  • трейлър

Режисьорът на Игри на тронове се заема с Тор: светът на мрака

Първи трейлър на "Тор: Светът на мрака" - 1
Снимка: Форум филм България

Крис Хемсуърт и Натали Портман се завръщат в приключенския екшън „Тор: Светът на мрака“, чийто първи трейлър дебютира днес. Филмът, който е едновременно продължение на “Тор: Богът на гръмотевиците“ и на “Отмъстителите“, разкрива премеждията на могъщия отмъстител Тор (Крис Хемсуърт) след като спасява Земята заедно с другите членове на ЩИТ, съобщиха от Форум филм България.

Въвлечен в битка със загадачен враг, предшестващ самата Вселена, Тор трябва да се бори не само за запазването на Земята, но и за спасението на Деветте измерения. Възстановяването на реда във Вселената ще изправи богът на гръмотевиците срещу древна раса, предвождана от отмъстителния Малекит, чийто стремеж е да опустоши всички светове и да ги потопи отново в мрак. Тъмният елф е противник, когото дори Один и Асгард не могат да победят. Тор трябва да тръгне на най-опасното и лично пътуване до сега, което ще го събере отново с Джейн Фостър (Натали Портман) и ще го принуди да пожертва всичко, за да спаси света ни.

В „Тор: Светът на мрака“, чиято премиера у нас е на 1 ноември, се завръщат и други ключови персонажи от света на Marvel. В ролята на Локи, непокорният и озлобен брат на Тор, отново се превъплъщава актьорът Том Хидълстън, а в ролята на баща им Один влиза за втори път легендарния Антъни Хопкинс. Стелан Скарсгард ще видим отново като доктор Ерик Селвиг, който в „Отмъстителите“ попадна под властта на Локи.

Режисьор на продукцията е Алан Тейлър, добил популярност с работата си по култовия ТВ сериал „Игри на тронове“. Продуцент е Кевин Фейдж, работил по „Отмъстителите“ и „Железният човек 3“.

В основата на „Тор: Светът на мрака“ е класическият герой от вселената на Marvel, принц на Асгард, един от Отмъстителите и член на тайната организация ЩИТ. Филмът, както и „Железният човек“ 3, чиято премиера е този петък, проследява събитията след голямата битка в Ню Йорк, с която завърши блокбастърът „Отмъстителите“. Добрата новина за всички кинофенове дойде преди няколко дни, по време на фестивала Cinema Con от режисьора на „Отмъстителите“  Джос Уедън. Той потвърди, че през февруари се очаква да започнат снимките на втория филм за Отмъстителите, чиято премиера е насрочена за 2015 г.

„Тор: Светът на мрака“ ще излезе в кината у нас на 1 ноември, седмица преди премиерата на филма в САЩ, на 3D и IMAX 3D.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА