Last news in Fakti

22 Май, 2022 09:00 2 824 2

Легендарната рок група „СПРИНТ“ обединяват творчеството си под мотото “ДВЕ ПЪТЕКИ - СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022

  • група спринт-
  • турне-
  • приятели-
  • българия-
  • история-
  • природа-
  • чистота-
  • красота-
  • историческия парк-
  • варна-
  • село-
  • неофит рилски

Турнето на „ГРУПА СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022 е в подкрепа на националната кампания "Роди дете в България" и каузата "Повече българска музика в националния ефир"

Легендарната рок група „СПРИНТ“ обединяват творчеството си под мотото “ДВЕ ПЪТЕКИ - СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022 - 1
Снимка: PRofile international

Легендарната рок група „СПРИНТ“ в състав Пейо Пеев, Асен Драгнев, Милко Андреев, Емил Копев, поп изпълнителката Галя Георгиева, Атанас Лазаров – ПР и изпълнител, Георги Низамов и още приятели на групата, обединяват творчеството си под мотото “ДВЕ ПЪТЕКИ - СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022.

Името на турнето е избрано специално, тъй като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са Националната кампания „Роди дете в България“, която популяризира инициативите на Фондация „Мечта за дете“ и на Информационната кампания под надслов „Да сверим биологичния си часовник“ и оказва подкрепа на жени и двойки с репродуктивни проблеми, и Националната кампания „Повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии, и набира все повече привърженици.

Турнето “ДВЕ ПЪТЕКИ - СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022 стартира от едно магическо в България място, съчетаващо история, природа, чистота, красота. Приказна местност, която възражда традициите и духа на българите, за да съхрани българската история - Историческия парк, на 30 км от Варна, в село Неофит Рилски.

Мястото е избрано специално от Фондация „Мечта за дете“, тъй като обединява посланията на организацията и изпълнителите, а именно съхраняване на българската култура и опазване на националните ни ценности, и окуражаване на хиляди български двойки да създават семейства в България.

Събитието даде старт на турнето “ДВЕ ПЪТЕКИ - СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022 и отбеляза емоционалния финал на Национална кампания "Роди дете в България" , с което 20 семейства, избрани на случаен принцип, получиха подаръци за отглеждането на своите бебета.

ТУРНЕТО “ДВЕ ПЪТЕКИ - СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022 се провежда с подкрепата на Национален фонд „Култура“ по Процедура „ЕДНОГОДИШЕН ГРАНТ`21 / СЕСИЯ 2021“. То ще продължи с концерти в различни градове на страната и ще обединява изкуството и социалните послания в подкрепа на обществено-значимите каузи. Очаква се в концертите да се включат и местни изпълнители.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студопор

    3 0 Отговор
    Съжалявам, даже не съм чувал за легендарната група Спринт. Днес от вас разбрах, че съществуват.
    И легенди за тях не съм чул.

    Коментиран от #2

  • 2 копи пейст

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Студопор":

    В съседните на България страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония бяха създадени съвременни музикални стилове, основани на фолклора на съответните народи. От този вид е съвременната попмузика в Гърция – “елиники травуда”, за чийто баща с основание може да се приеме големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Като следствие от безкрайно убитото национално самочувствие, от дълго време в България само се копират чужди музикални форми. В резултат на това ние се обогатихме с нови музикални жанрове от вида “стара градска музика”, която копира музика от Чехия, Украйна, Германия, Франция и др.; “естрадна и забавна музика” основана на копия от Италия, Англия и САЩ и напоследък “чалга”, основана главно на цигански, турски и гръцки напеви и съпровод. Истинското музикално наследство на българите обаче тъне в забрава и постепенно изчезва. От това губят не само българите, от това губи Европа и света, защото културното разнообразие се унищожава.