Last news in Fakti

23 Май, 2022 23:31 1 396 2

SoFest 2022 с интригуваща, атрактивна програма

  • sofest 2022-
  • фестивал-
  • софия

Чаканият софийски фестивал ще предложи на феновете уникални концерти и спектакли в четири запомнящи се дни

SoFest 2022 с интригуваща, атрактивна програма - 1

Петото издание на SoFest ще се проведе в Кино Кабана, НДК от 16-ти до 19-ти юни. Всяка година организаторите провокират родни и чуждестранни музиканти да създават нови проекти, чиято световна премиера е именно на неговата сцена. И през 2022 година фестивалът ще изненада с разтърсваща симбиоза от различни музикални стилове, невиждани концерти и няколко спектакъла. Виртуозни музиканти, композитори, актьори, творци, писатели и танцьори от българската и международна сцена ще потопят зрителите във вълшебния свят на изкуството. Водещ на всяка една от тематичните вечери ще е любимата актриса Гергана Стоянова.

Първото ярко събитие е с тема „Поп музика“. Меломаните ще се докоснат до иновативен проект, невиждан до сега и създаден специално за SoFest 2022. На една сцена ще видим неповторимите и обичани - Теодосий Спасов, Добрин Векилов - Дони, Хилда Казасян и Мирослав Костадинов – Миро. Част от уникалния концерт ще бъдат виртуозите Живко Петров - клавири, Димитър Карамфилов – бас и Христо Йоцов – ударни. Публиката ще чуе познати и нови сингли с характерни ритми и мелодии. Ще се наслади на инструменталните и вокални умения на музиканти, покорили не само Балканите, но и целия свят. Композициите ще потопят зрителите в българската поп музика, а уменията на музикантите да импровизират и да разчупят собствените си граници ще ни пренесат в друга реалност.

Петъчната вечер ще е подчинена на тема „Балкани“. Смехът и забавата ще са гарантирани, защото на сцената на SoFest ще се срещнат литературното и музикално изкуство. Гостите на фестивала ще се посмеят на специално написани балкански приказки от авторите на „Пощенска кутия“. Текстовете на обичаните литературни експериментатори ще бъдат представени с неоспорим талант и чувство за хумор от Ники Станоев, Цветелина Цветкова, Гергана Стоянова, Филип Буков, Камен Алипиев – Кедъра, Дарин Ангелов и Любомира Башева. За първи път на живо пред българска публика на SoFest 2022 ще гостува дуетът „Дац и Александар“. Нашумелите артисти от Северна Македония и техният ди джей ще взривят публиката с концерт, на който ще изпълнят хитовете - “Все още ми липсваш“, „Корона чао“, „Ваксина“, „Ангелина“, както и микс от песни от бивша Югославия, България и региона. Със своя ведър дух и положителна енергия Дац и Александар гарантират едно незабравимо изживяване.

Третата вечер ще завладее феновете на “Поп рока“. На фестивалната сцена в “Кино Кабана“ ще излязат една от най-добрите и запомнящи се български актриси и неин талантлив колега с рок бандата си REWIND. Комедийният спектакъл #Мъжътмиевиновен с участието на Силвия Лулчева ще осигури на зрителите гарантиран смях. За него авторът и режисьор Лиза Шопова казва: „Ако още сте на съседната маса и ви става смешно, значи сте мъж. А ако от чутото ви залива вълната на съмнението, значи сте жена. И в двата случая сте в капана.” Съботната вечер ще бъде взривена и от зареждащия стил на група REWIND с китариста, актьора и вокалист с открояващ се глас Владимир Михайлов и Миша Ненова – цигулка и глас, Юрий Божинов – бас китара, Мартин Профиров – барабани и Мишо Шишков – пиано. Разнообразният им, силно въздействащ репертоар от световни хитове и авторски парчета гарантира висок “рок” адреналин и безкраен купон.

Последното открояващо се събитие на SoFest 2022 ще е с тема „Поп културата“. Наслада на гостит на фестивала ще донесе стендъп концерт с много нови забавни монолози на Здрава Каменова и с участието на певицата Вяра Панталеева. Музикалният спектакъл "Още една жена каза" е поредица от смешни истории от живота на певиците и сценаристите. Неделната вечер ще продължи с концерт на RAFFI and Live Band и балет Skywalkers. На сцената, заедно с талантливия арменец ще са Радо Казасов - барабани, Пламен Денчев - клавишни, Денис Попстоев - клавишни и сакс, Владислав Мичев - тромбон, Евден Димитров – бас и Илин Папазян – китара. Младите, доказали се музиканти ще зарадват меломаните със съвкупност от авторски и нови кавър версии на стари български песни, както и интерпретации на популярни парчета. Артистичният вокалист ще изненада публиката, като премине през различни образи и превъплъщения по модела на телевизионното предаване „Като две капки вода“. За един уникален завършек на SoFest 2022 Рафи ще даде възможност на млад музикант - дебют изнена да се докосне до голямата сцена.

SoFest 2022 ще предложи вълнуващи забавления и за малките си почитатели. В рамките на три поредни дни, в дневната програма на фестивала ще има концерти на Жени Кринчева, вокалните групи “Палави ноти“, “ Звездолет“, "Мики Маус" и ученици от Национално музикално училище "Любомир Пипков". Децата ще се потопят в света на изкуствата чрез “Магическо шоу”на Ненчо Илчев, спектатъла “Магазин за приказки” на Яна Борисова и “Научно шоу” с Явор Денчев. Малчуганите ще вземат участие в занимателни, образователни, арт ателиета и много, много изненади. Под мотото „КОД: Отговорни заедно“ Съюзът на пивоварите в България съвместно с Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите ще организират работилници за деца и младежи. През трите фестивални дни ще се проведе и тематичен SoFest базар.

И тази година фестивалът има своята благотворителна кауза - Театрално студио "Смехурко" с ръководител Цвете Лазарова. Всеки, който иска да прояви съпричастност и да ги подкрепи може да намери допълнителна информация на страниците на SoFest.

Билети може да намерите в мрежата на Ивентим и онлайн на https://www.eventim.bg/bg/bileti/sofest-2022-sofiya-kino-kabana-581235/event.html . Възползвайте се от актуалните промоционални цени на билетите. В дните на фестивала е предвидена и каса на място, на входа на Кино Кабана.

SoFest 2022 ще премине под патронажа на Министерството на Културата и на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Министерство на културата и на Столична община 2022.

За повече информация може да посетите сайта на SoFest - http://sofest.avgroup-bulgaria.com/, страницата на фестивала във фейсбук - https://www.facebook.com/SoFestSofia/ и инстаграм - https://www.instagram.com/sofest_sofia/.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.