Last news in Fakti

9 Юни, 2022 12:50 1 485 0

Оперната прима Красимира Стоянова покори фестивал във Флоренция

  • красимира стоянова-
  • опера-
  • ариадна-
  • флоренция

Звездното българско сопрано имаше огромен успех с участието си в спектакъла на операта „Ариадна на Наксос” от Рихард Щраус

Оперната прима Красимира Стоянова покори фестивал във Флоренция - 1
Снимкa: БГНЕС

Спектакъл на операта „Ариадна на Наксос” от Рихард Щраус с участието на звездното българско сопрано Красимира Стоянова се състоя при огромен успех на фестивала Maggio Musicale Fiorentino във Флоренция, съобщиха от екипа на оперната прима. В спектакъла Красимира Стоянова изпълнява главната роля на Ариадна. Следващите представления на „Ариадна на Наксос” в рамките на фестивала са на 10, 13, 16 и 18 юни, пише segabg.com.

„Маджо Музикале Фиорентино“ („Флорентински музикален месец май“) е ежегоден италиански празник на изкуствата в Града на Данте и Бокачо със силна оперна програма под егидата на Opera di Firenze.

Премиерата на новата постановка на „Ариадна на Наксос” от Рихард Щраус се състоя на сцената на „Ла Скала“ в Милано на 15 април тази година. В нея участваха две от най-талантливите и високоценени в света български оперни певици: именитото сопрано Красимира Стоянова като Ариадна и мецосопраното и солистка на Виенската държавна опера Светлина Стоянова в образа на Драяде.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА