Last news in Fakti

21 Юни, 2022 19:58 1 208 2

Нов триумф на BTS: покориха класацията на Билборд за албуми

  • класация-
  • албум-
  • нов албум-
  • кей поп-
  • кей поп група-
  • билборд

Новият албум на кей поп групата дебютира на първото място в класацията

Нов триумф на BTS: покориха класацията на Билборд за албуми - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новият албум на момчешката група BTS "Proof" дебютира начело на класацията на "Билборд" за албуми, съобщи сайтът на изданието. Това е шестият албум, който извежда кей поп бандата на върха на чарта.

Компилацията, включваща предимно издавани досега парчета, отчете 314 000 еквивалентни единици на пазара в САЩ в седмицата, приключила на 16 юни, сочат данни на "Луминейт".

Албумът излезе на 10 юни, четири дни, преди групата да обяви, че си взема почивка, за да могат изпълнителите да се посветят на соло начинания. Южнокорейската седемчленна група бе основана през 2010 г. и дебютира в американската класация на "Билборд" през 2013 г.

Бед Бъни и неговият "Un Verano Sin Ti" слиза на втора позиция в класацията. Хари Стайлс и неговият "Harry's House" удържат третото място. Рапърът Пост Малоун отстъпи от втора на четвърта позиция тази седмица с "Twelve Carat Toothache". Последен в топ 5 е бившият номер едно "I Never Liked You" на Фючър.

Следват трима бивши водачи в класацията за албуми. "Dangerous: The Double Album" на Морган Уолън запазва шестата си позиция от миналата седмица, "Mr. Morale & The Big Steppers" на Кендрик Ламар слиза от пето на седмо място, а Оливия Родриго е стабилна на осма позиция със своя "Sour".

Дебютният студиен албум "Ctrl" на американската певица Сиза от 2017 г. се изкачи от 35-то до девето място в чарта тази седмица.

Десета е Кари Ъндърууд с новия си студиен албум "Denim & Rhinestones", който дебютира на пазара с 31 000 еквивалентни единици. Така кънтри звездата се записа с десети пореден албум в топ 10 на чарта "Билборд 200", допълва БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от стадото

    1 1 Отговор
    този не е ли един и същ сниман с различни костюми. Имам чувството, че не мога да работя митничар или полицай в Китай или Корея. Меверето им да не работи лични карти на конвейр
  • 2 плевен

    0 1 Отговор
    Мога да опитам да ги слушам по радиото. Мога да опитам и да ги гледам на видео, но само на празен стомах.