Last news in Fakti

8 Юли, 2022 11:56 1 375 1

Премахнаха оспорвани песни на Джако от стрийминг платформите

  • майкъл джаксън-
  • авторски права-
  • изпълнител-
  • албум-
  • michael

Продължава да е неясна истинската самоличност на изпълнителя на три песни от албума "Michael"

Премахнаха оспорвани песни на Джако от стрийминг платформите - 1
Снимка: Shutterstock

Три песни на Майкъл Джексън, които са в центъра на дългогодишен спор за истинската самоличност на техния изпълнител, са премахнати от стрийминг платформите, предаде Франс прес, позовавайки се на "Сони Мюзик" и наследниците на покойния певец.

"Breaking News", "Monster" и "Keep Your Head Up" са включени в компилацията "Michael", издадена през 2010 г. - година и половина след кончината на Краля на попа. Някои фенове твърдят, че вокалите в тези парчета всъщност са на американския певец Джейсън Малачи, което от "Сони Мюзик" отричат, пише БТА.



Звукозаписната компания и притежателите на правата обясниха, че са решили да изтеглят тези песни, тъй като това е "най-лесният и най-добрият начин дебатите около тях да бъдат загърбени завинаги".

Решението няма нищо общо с автентичността на заглавията, увериха те в съвместно изявление. Останалите седем песни от компилацията остават достъпни в стрийминг платформите.

"Michael" бе представен като албум, включващ неиздавани песни, върху които се твърди, че поп певецът е работил през 2007 г.
Някои негови заклети фенове обаче и дори членове на семейството му изразиха своите съмнения, което принуди "Сони Мюзик" да защити автентичността на гласа.

Според сайта TMZ Джейсън Малачи признава фактите в публикация във Фейсбук през 2011 г. По-късно мениджърът му заявява, че публикацията е фалшифицирана.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ганю

    1 0 Отговор
    Джако е педофил може да му изхвърлите всички песни в казана