Last news in Fakti

22 Юни, 2013 12:42 18 101 4

Мартин, който изправи на крака Ердоган и цяла Турция

  • мартин-
  • изправи-
  • на крака-
  • ердоган-
  • турция

Турски изпълнител иска дует с бургазлийчето Мартин Йорданов

Турският премиер Реджеп Ердоган стана на крака и аплодира талантливото бургазлийче Мартин Йорданов. Това се случи на 16 юни на официалното закриване на 11-та Олимпиада по турски език в Истанбул. Нашето момче смая буквално южната ни съседка и грабна първата награда с песента "Дели Гьонлюм“ на Мустафа Джеджели, съобщи онлайн медията "Грамофона".

„Ердоган дойде на концерта, седна в ложата и го изгледа от край до край. Накрая като министър-председател изнесе реч, в която изказа това, колко е важна за него Олимпиадата“, разказа пред Gramofona.com Мартин. Той допълни как от всички лауреати, които са стигнали до финала, в речта си Ердоган станал и ръкопляскал на две деца. Едното било иракчанче, което е впечатлило турския премиер с това, че му приличал на известен турски изпълнител. В изявлението си турският премиер е заявил, че изключително много му се понравил темперамента на 12-годишното българче.

Емоциите след победата на Марти не стигат до тук. Малко след официалното закриване на Олимпиадата спонсорите поканили победителят на тридневни частни партита. По-интересното обаче е това, че когато Марти влизал в магазин да си купи нещо, настъпвал истински фурор. Продавачките разпознали талантливият певец, спирали да работят и започвали да се снимат с него. Собственикът на магазина пък извадил чек от 100 лири и го подарил на Марти, за да може да пазарува с него. „С участието си на Олимпиадата създадох много контакти с деца от различни държави. Запознах се с хора от Танзания, Конго, Америка, Белгия и от други места“, разказва Марти.

Повечето деца с нетърпение очакват лятната ваканция, за да си починат и да се забавляват. При нашето момче нещата не стоят така. На 1 юли той заминава за столицата на Аджария, Югозападна Грузия-Батуми, където ще участва във Фестивал до 12 юли. Веднага след това се връща отново в родния град и чак тогава ще отдъхне. Защото от 15 септември Марти отново ще смайва страни и хора. Точно на първият учебен ден той ще бъде водещ на две шоута в Испания.

„Преди всичко обаче  искам да стана актьор. Това надделява повече от пеенето. Играл съм с Димитър Рачков, Мария Сапунджиева, Руслан Мъйнов и Нети. От българските актьори мечтая да бъда на една сцена с Рачков. От световноизвестните нямам много фаворити. Не търся фаворити, аз съм си мой фаворит. Опитвам се да направя себе си по-добър“, с усмивка каза още Марти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Михаил Илиев

    1 1 Отговор
    Брее, направо да не знаеш кой кого "покорява" :) ...
  • 2 Румен Янев

    1 1 Отговор
    Ха сега да видим някое турче как ще изпее песен на Лили Иванова или на Емил Димитров !

    Коментиран от #4

  • 3 йордан попйорданов

    1 1 Отговор
    Ми те така е,един силен старт със много шум и патардъя,тоз дует онзи квартет и после хоп не ми платиха това не ми платиха онова.Много добре си спомням за един натурален Българин(циганин),който с гръм и трясък навлезе в турската музикална и филмова индустрия,а накрая се оказа,че няма пари дори за собствената си издръжка и живее напълно забравен от всеки след като приключи цялата шумотевица около него, и беше изконсумиран и употребен.Дано това ромче не е поредният пример за нашата гордост колко кратка е тя.И до коментар 1,ми те ромите не знам дали ще покорят турците ама нас са ни покорили отвсякъде,кат ги гледам едни хубави бели момиченца ма всички се влачат с кьомури(брикети).
  • 4 Тоти Тоти

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Румен Янев":

    На песента Даньова мама и аз ще стана,ako някоя Кадънка изпее добро......