Last news in Fakti

8 Август, 2022 08:09 1 096 2

Бионсе начело на британска класация за албуми

  • бионсе-
  • класация-
  • албум

Втората позиция е за Хари Стайлс с "Harry"s House"

Бионсе начело на британска класация за албуми - 1
Снимкa: Shutterstock

Певицата Бионсе оглави британската класация за албуми с "Renaissance", съобщи на сайта си официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете.

Това е седмият студиен албум на изпълнителката. Тя не беше издавала нова самостоятелна продукция от 2016 г. "Renaissance" е на пазара от 29 юли и е четвъртата тава, с която Бионсе застава начело на чарта. Поп звездата оглавяваше британската класация с дебютния си албум "Dangerously in Love" (2003 г.), с "4" (2011 г.) и с "Lemonade" (2016 г.).

Втората позиция е за Хари Стайлс с "Harry"s House", съобщава dir.bg. Продукцията, която излезе през месец юни, е третата тава на изпълнителя, придобил световна слава като част от групата "Уан дайрекшън".

Трети е Ед Шийран с албума си "=" ("Equals").

Певецът Уикенд с тавата "The Highlights" заема четвъртата позиция в британското подреждане за албуми.

В челната петица място намира и Оливия Родриго с продукцията си "Sour", която е в топ 20 на чарта цели 63 последователни седмици. За този период албумът на младата изпълнителка успя да се изкачи на върха пет непоследователни седмици.

Шотландското дуо "Ел Еф систем" пък е начело на британската класация за сингли с "Afraid to Feel". Конър Ларкман и Шон Финиган успяват да запазят лидерската си позиция за пета последователна седмица.

На второ място е Бионсе с "Break My Soul" - пилотното парче от албума "Renaissance". Това е соловият хит на певицата, стигнал най-висока позиция в британската класация в последните 14 години, след като "If I Was A Boy" успя да се изкатери на върха през 2008 г.

Третото място е за Хари Стайлс с песента "As It Was", а след него се нарежда рапърът Сентрал Си с "Doja". В първата петица на британската класация за сингли е и Джордж Езра с "Green Green Grass".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жена

    3 0 Отговор
    Тая е яка като кон!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.