Last news in Fakti

23 Август, 2022 21:30 1 738 1

Box Office: „Където пеят раците“ събра най-много зрители през уикенда

  • box office-
  • кино-
  • убийствен влак-
  • където пеят раците-
  • не!

Адаптацията по Делия Оуенс обаче остана на второ място по приходи

Box Office: „Където пеят раците“ събра най-много зрители през уикенда - 1
Снимка: Alexandra Film

Българинът продължава да стои настрана от киносалоните през лятото и поредните данни от Националния филмов център доказват това. Цели три премиери имаше у нас през изминалия уикенд, но общо те събраха малко над 10 хил. зрители. Лидер сред тях е нашият личен фаворит - „Където пеят раците“.

Адаптацията по едноименния роман на Делия Оуенс привлече 3 991 души по кината, от което приходът достигна 40 340 лв. В световен мащаб обаче лентата се радва на много по-голям успех, макар това до голяма степен да се дължи на факта, че дебютира на голям екран преди повече от месец на пазара в САЩ. Box Office Mojo изчислява, че общо филмът е събрал почти $98 млн.

Другото голямо заглавие с премиера през уикенда не „НЕ!“ на Джордан Пийл. Това заглавие събра 3 122 зрители и приходи от 34 611 лв. в българския боксофис. Парадоксът обаче е, че в Съединените щати се ползва с огромен интерес, въпреки оценката на ФАКТИ, че филмът е най-лошото нещо, излизал от началото на годината. Общо приходите му се равняват на $133 млн.

Третата премиера пък бе на „Капитан Саблезъб и магическият диамант“. Анимационното филмче достигна едва до 2 576 зрители и изкара само 22 208 лв. от продажба на билети в България. Любопитното е, че това е норвежка продукция, датираща чак от 2019 г. По една или друга причина обаче достигна до нас 3 години по-късно.

Лидер по приходи у нас за втора поредна седмица е „Убийствен влак“, но не защото привлече най-много зрители, а защото се поддържа на екран от по-скъпите киносалони, където цената на билета е с около 1/3 по-висока от тази в по-малките конкуренти. Това заглавие събра 40 496 лв. и общо 366 505 лв., откакто тръгна по кината преди 3 седмици.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дипломат Чукча

    3 0 Отговор
    Смешници!
    Филмът "Бай Иван" обира всички класации от 90г. насам