Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 14:18 1 685 3

Лиъм Нийсън ще играе в ново "Голо оръжие"

  • лиъм нийсън-
  • голо оръжие-
  • нов филм

За възкресяване на поредицата се говори от поне десет години

Лиъм Нийсън ще играе в ново "Голо оръжие" - 1
Снимкa: Shutterstock

70-годишният Нийсън стана известен с ролите си в сериозни филми като "Списъкът на Шиндлер" (който му донесе и номинация за "Оскар"), "Майкъл Колинс" и "Бандите на Ню Йорк". В последните години той преоткри кариерата си в екшън жанра благодарение на поредицата "Твърде лично". Дори и през пандемията Лиъм Нийсън продължи да снима активно екшъни като "Закрилникът" и "Честен крадец", а през миналата година пристигна в Созопол на снимачната площадка на "Спомени" - филм, в който участваха също Моника Белучи и Гай Пиърс.

Сега актьорът ветеран отново ще смени амплоато - той ще се пробва в жанра на пародията. В нова версия на обичаната полицейска комедия "Голо оръжие" той ще замести титуляра Лесли Нилсен. "Това или ще сложи край на кариерата ми, или ще я насочи в нова посока. Честна дума, не знам", коментира Нийсън. Нилсен почина на 84-годишна възраст през 2010 г.

Трилогията "Голо оръжие" е създадена от триото Ейбрахам, Зъкър и Зъкър, а Нилсен е в ролята на лейт. Франк Дребин - добродушен и наивен детектив, появил се за пръв път в сериала "Police Squad!" през 1982 г. Първият филм излиза през 1988 г. и получава овациите и на критиката, и на публиката - с големия за времето си боксофис от 140 милиона долара. Следват продълженията, озаглавени "Голо оръжие 2 1/2" и Голо оръжие 33 1/3", също пожънали комерсиален успех.

За възкресяване на поредицата се говори от поне десет години, като първоначално за главната роля бе гласен Ед Хелмс от "Последният ергенски запой". За връзката на Лиъм Нийсън с проекта се заговори, след като той заяви в тв шоуто People, че води разговори с продуцента Сет Макфарлън.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОКИ

    10 1 Отговор
    ТОЗИ ЧОВЕК НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪЖДАН В ТОЗИ ПРОПАДНАЛ САИТ
  • 2 Aлфа Bълкът

    2 8 Отговор
    И без това все му викат Лесли Нилсен.
  • 3 Голо оръжие 4,25

    7 4 Отговор
    Този актьор е по популярен с ролята си в двата филма от междузвездни войни, отколкото със софтпорнодрамата "списъкът на Шиндлер", участва дори в Батман.