Last news in Fakti

3 Декември, 2022 13:12 622 0

Playback спектакъл "Отвъд ограниченията" свързва семейства, разделени поради местоживеенето си, и разказва вашите истории

  • плейбек-
  • спектакъл-
  • playback-
  • ограничения-
  • цвета балийска

Представянето на спектакъла комбинира изпълнение на живо и онлайн стрийминг, осъществен в реално време с хора от цял свят

Playback спектакъл "Отвъд ограниченията" свързва семейства, разделени поради местоживеенето си, и разказва вашите истории - 1

Playback спектакъл "Отвъд ограниченията" ще се проведе във вторник, 6 декември от 19:30 ч. едновременно в ШиЗи Импро Клуб и онлайн в реално време в платформата Zoom. Темата на спектакъла е вдъхновена от доскоро критичната ситуация на световна пандемия, като изследва чисто човешките реакции в моменти на ограничение и фрустрация, но и новия поглед и способност те да се превърнат в градивна структура. Акцентът се поставя върху умението да преминеш “отвъд ограниченията” и да изградиш основа за нови, успешни житейски практики, които да те движат напред.

Представянето на спектакъла комбинира изпълнение на живо и онлайн стрийминг, осъществен в реално време с хора от цял свят. По време на представлението екипът ще взаимодейства едновременно с двете аудитории. Визуалните материали и включванията на публика и актьори ще бъдат излъчвани на мултимедиен екран – част от сценографията на сценичното пространство. Комуникацията с различните аудитории ще бъде ръководена от Диригента на спектакъла. В допълнение към стандартните изразни средства на актьора – слово, танц, всеки от тях ще разполага с лична камера, чрез която да се включва директно в онлайн платформата, в която се излъчва представлението.

Освен това „Отвъд ограниченията“ ще свърже семейства, разделени поради местоживеенето си, които ще могат да присъстват в едно и също време и пространство и да споделят преживяването и историите си.



Режисьор и диригент: Цвета Балийска
Музикант: Константин Кучев
Актьори: Цветина Матова, Пламен Петков, Звездомира Георгиева

Playback спектакъл "Отвъд ограниченията" свързва семейства, разделени поради местоживеенето си, и разказва вашите истории

Билети: http://bit.ly/3GElezk
Онлайн: безплатно, но с предварителна регистрация тук: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0lcOqopjwsH9X_yUfB47dKvhhtbSRMbEOy?fbclid=IwAR3lbyE6PfNjAlUCFdZuqYl7h6dM9J44GGaTm6vXPvv1IGl7IoSX60lBlZ4

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд култура, в партньорство с Театър Възраждане и Н.Ч.“Н. Хайтов- 1936“.

Повече за „Тук и сега“ и Playback театърa:

Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно- диалогът, изиграването, музиката. Това е преживяване, което трудно може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално.

През 2022 г. се навършват 47 години от създаването на Playback театъра. Световната му история е богата и мащабна, има хиляди групи по целия свят. "Тук и сега" е първата професионална българска група, член на International Playback Theatre Network и двигател на развитието на playback театъра в България. Основан е през януари 2013г. от Цвета Балийска - актриса, акредитиран playback преподавател, психодраматист, режисьор и член на борда на директорите на Center for Playback Theatre (САЩ). Цвета е обучена от създателя на playback театъра- Джонатан Фокс (USA). Тя е първият представител на България на международно събитие- European Playback Theatre Gathering в Амстердам- ноември 2014г.

"Тук и сега" има над 350 представления на различни локации в София и страната, пред разнообразна публика. Участва в можество фестивали, конференции и форуми. Организира уъркшопи, курсове, фестивали и разпространява playback театъра в България.

"Тук и сега" са селектирани да играят на международния форум „European Plauback Theatre Gathering” 2017 в Будапеща, Унгария, както на International Playback Theatre Conference, India, Бангалор и са организатори и домакини на „European Playback Theatre Gathering” 2022, който се случи в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА