Last news in Fakti

16 Януари, 2023 22:46 4 096 2

Box Office: Силният дебют на „Операция Форчън: Троянски кон“ не успя да свали „Аватар 2“ от върха след 5 поредни седмици

  • box office-
  • кино

Българинът продължава да се радва на блокбъстъра в кината

Box Office: Силният дебют на „Операция Форчън: Троянски кон“ не успя да свали „Аватар 2“ от върха след 5 поредни седмици - 1
Снимка: Forum Film

Каквото и да се каже за „Аватар: Природата на водата“, няма да има никакво значение, защото фактите говорят сами за себе си. 5 седмици след премиерата филмът продължава да държи първото място по зрителски интерес у нас и вече има общо 5,4 млн. лв. приходи, по данни на Националния филмов център.

Успешната премиера на „Операция Форчън: Троянски кон“ дори не успя да свали блокбъстъра от пиедестала му. Така или иначе 14 381 билета бяха продадени през уикенда за новия филм на Гай Ричи с участието на Джейсън Стейтъм, което си е доста сериозен успех, откъдето и да го погледнем.

Човек на име Ото“ също се справи нелошо у нас с 4 808 зрители. Подобни резултати отчитахме за някои от най-касовите филми през миналото лято, така че трябва да отдадем заслуженото на Том Ханс и адаптацията му на шведския бестселър „Човек на име Уве“.

Отбелязваме още премиерата на българския филм „Майка“, който събра 52 071 лв. от продажба на билети и също може да се каже, че се радва на относително висок интерес.

На световната сцена „Аватар 2“ спечели още $31,1 млн. и вече е на по-малко от $100 млн. от преминаването на границата от $2 млрд., по данни на Box Office Mojo. „М3ГАН“ също се представя отлично с още $17,9 млн. към активите си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма да ги гледам

    13 3 Отговор
    Досадните глупави филми на Холивуд отдавна са загубили всяка връзка с истинското кино. Някакви измислени плоскоизмерни "герои" без нищо човешко. Напоследък гледам невероятни филми от Португалия, Бразилия, Испания нямащи нищо общо с този Холивудски боклук.
  • 2 плевен

    1 1 Отговор
    При дебюта на Аватар, Денислав си позволи да каже истината- филм за малолетни.
    Сега дава заден ход. Жалко.