Last news in Fakti

21 Януари, 2023 10:38 2 895 5

Антъни Хопкинс влиза в ролята на римски император

  • антъни хопкинс-
  • римски император-
  • веспасиан-
  • гладиатори-
  • драма-
  • сериал

Екранният Ханибал Лектър ще изиграе император Веспасиан

Антъни Хопкинс влиза в ролята на римски император - 1
Снимка: Shutterstock

Антъни Хопкинс ще играе император Веспасиан в драматичния сериал за гладиатори "Тези, които ще умрат", пише Deadline, цитира БГНЕС.

Сериалът е базиран на едноименната книга на Даниел Маникс.

Снимките на драмата ще започнат през март тази година в студио „Cinecitta” в Рим. Режисьорът Роланд Емирих, който също така стои зад режисурата на филмите "Универсален войник", "Денят на независимостта", "След утрешния ден" и други, работи по сериала.

Веспасиан не е аристократ по рождение. Дядо му е бил селянин, а баща му - коняр. Успява да изгради бляскава политическа кариера. През 68 г. избухва гражданска война, а през 69 г. Веспасиан се провъзгласява за император.

Антъни Хопкинс е едно от най-известните и уважавани имена в Холивуд. Той е двукратен носител на "Оскар". Зрителите го познават от "Мълчанието на агнетата", "Ханибал", "Дракула" на Брам Стокър, поредицата "Двамата бащи" и други проекти.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    2 11 Отговор
    Тц,тц,тц!И дедо Тончо вече зел дал,като Рон Джереми.😢🙉🤡🙉😢

    Коментиран от #3

  • 2 Добър избор

    5 1 Отговор
    Физиономията и излъчването му отговарят напълно на подобна роля.
  • 3 гост

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    Взел,дал,за годините си е пушка. 85 лазарника не са малко,камо ли да се снимаш във филм.
  • 4 Търновец

    1 3 Отговор
    Бащата на император Веспасиан според някои е бил данъчен инспектор и е имал влиятелни познанства но нейсе. Един основен момент в биографията на издигнатия от войници Веспасиан е че генерал Тит който подавя бунта на Юдеите и превзема Йерусалим е бил негов син и създателите на филма сигурно ще акцентуват на тази част от историята на Юдеите. Ако аз имах пари и база бих опитал да създам филм за това как Израелтяните превзеха Йерихон и Йевус - Йерусалим - защото и двата града са основани от Кханааните преди повече от 10000 години - още в края на последния ледников период и началото на последвалата Каменна Ера, и това са били първите градове с къщи на ДВ.а етажа и изцяло каменни. Защо Израелтяните не уседнаха на незаета земя някъде на Двуречието и да си направят собствени градове - от мед и масло? Според неформални историци Финикийците - основатели на Библон, Тир и Зидон произхождат от Кханааните и тъкмо от тях започва първата редова азбука
  • 5 ТероРуЗЗия

    5 0 Отговор
    Сър Антъни някога е играл във филм Тит (син), сега Веспасиан (баща) - Фортуна има чувство за хумор... А иначе Веспасиан заслужава филмиране - първи "неблагороден" римски император, суров и трезвомислещ, приписва му се авторството на сентенциите "Парите не миришат" и "Императорите трябва да умират прави", въобще - епохален чешит...