Last news in Fakti

15 Февруари, 2023 11:56 1 365 0

Джон Фавро, който стои зад успеха на "Мандалорецът" и "Железният човек", получи звезда на Алеята на славата

  • джон фавро-
  • звезда на алеята на славата-
  • холивуд-
  • режисьор-
  • продуцент-
  • сценарист-
  • актьор

Фавро, който е продуцент, режисьор, сценарист и актьор, бе отличен в Холивуд

Джон Фавро, който стои зад успеха на "Мандалорецът" и "Железният човек", получи звезда на Алеята на славата - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Три седмици преди премиерата на третия сезон на хитовия му сериал по "Междузвездни войни" - "Мандалорецът", който той продуцира, на Алеята на славата в Холивуд беше открита звезда в чест на сценариста, режисьора и продуцента Джон Фавро, предава CBS.

Фавро заяви пред събралата се публика на церемонията вчера сутринта, че за него е чест "да бъде част от тази тъкан" на холивудските разказвачи.

"За тези от вас, които са тук и се разхождат по имената ни, което на други места би било безчестие, но тук е най-голямата чест да бъдеш част от алеята, да бъдеш част от това, което подкрепя следващото поколение разказвачи", каза той. "И хората, които носят продукцията тук, хората, които въвеждат нови технологии и поддържат традициите в разказването на истории, са тези, които искам да почета и на които искам да отдам тази чест. ... Благодаря на всички вас, които ще вървите по тези пътища и по тези тротоари и ще имате звезди редом с нашите, за да поддържате тази традиция, тази красива традиция на Холивуд."

Робърт Дауни Джуниър и готвачът Рой Чой се присъединиха към Фавро и произнесоха речи в чест на приятеля си по време на церемонията край театър "Ел Капитан" на булевард "Холивуд". Фавро режисира Дауни във филма за супергерои на Marvel от 2008 г. "Железният човек" и продължението му от 2010 г. "Железният човек 2".

Освен това Фавро влезе в ролята на Хепи Хоган, шофьор и бодигард на Тони Старк в "Железният човек", "Железният човек 2", "Железният човек 3", "Спайдър-мен: Завръщане у дома", "Отмъстителите", "Спайдър-мен: Далеч от дома" и "Спайдър-мен: Няма път към дома".

Чой и Фавро са водещи на документалната кулинарна поредица на Netflix "The Chef Show", която те също така продуцират, а Фавро режисира.

"Най-големият му дар е неговата човечност", казва Дауни за Фавро. "И след това е забавен. Само заради хумора си този човек заслужава тази звезда. Никога няма да срещнете по-разтърсващо изтънчено остроумие. Защо? Защото той разбира шегата, а шегата често е болезнена. Той дълбоко разбира, че животът е мимолетен и ако не се смеем, значи умираме."

Звездата е 2746-ата от завършването на Алеята на славата през 1961 г. с първоначалните 1558 звезди.

Фавро получи номинации за "Еми" за изключителна режисура за драматичен сериал и изключителен сценарий за драматичен сериал през 2021 г. за работата си по втория сезон на "Мандалорецът". Сериалът получи номинации за "Еми" за изключителен драматичен сериал и за двата си излезли сезона, като Фавро беше сред номинираните продуценти.

Фавро е удостоен и с номинация за "Еми" и през 2005 г. за токшоуто "Вечеря за петима", което той продуцира и води, и е номиниран за изключителен нехудожествен сериал.

Сред другите филмови режисьорски постижения на Фавро са коледната комедия "Елф" от 2003 г.; научнофантастичният уестърн екшън "Каубои и извънземни" от 2011 г.; пътната комедийна драма "Шеф" от 2014 г.; римейкът на "Книга за джунглата" от 2016 г. и фотореалистичната компютърно анимирана версия на "Цар Лъв" от 2019 г.

Фавро е сред продуцентите на "Отмъстителите", "Отмъстителите: Ерата на Ултрон", "Отмъстителите: Война безкрай", "Отмъстителите: Endgame" и "Железният човек 3".

Фавро също така създава и продуцира поредицата по "Междузвездни войни" - "Книгата на Боба Фет" и продуцира документалната поредица за природата на Apple TV+, "Праисторическа планета".

Джон Фавро, който стои зад успеха на "Мандалорецът" и "Железният човек", получи звезда на Алеята на славата

Джон Фавро е роден на 19 октомври 1966 г. в нюйоркския квартал Куинс. Фавро напуска колежа "Куинс" съвсем малко преди да се дипломира и се премества в Чикаго, за да преследва кариера в комедията, като играе в няколко импровизационни постановки.

Това, което ще се окаже ключов момент, идва, когато е избран за участие в първия си филм, спортната биография "Руди" от 1993 г., и завързва приятелство с колегата си Винс Вон. Фавро написва сценария за "Swingers" за Вон. Двамата се снимат в комедийната драма от 1996 г. за живота на самотни, безработни актьори, живеещи в източната част на Холивуд, която ги изстрелва към звездния блясък.

Фавро и Вон участват и в криминалната комедия "Made" от 2001 г., първият филм, режисиран от Фавро.

Сред другите актьорски участия на Фавро са филмите "Батман завинаги", "PCU", "Госпожа Паркър и порочният кръг", "Уимбълдън" и епизоди от телевизионните сериали "Зайнфелд", "Приятели", "Family Guy", "Шоуто на Лари Сандърс", "Трейси приема..." и "Чикаго Хоуп".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА