Last news in Fakti

6 Септември, 2013 18:28 952 0

Петър Стоянович иска двойно повече пари за култура

  • култура-
  • пари-
  • петър стоянович

Във всяка гилдия, във всяко едно изкуство има достатъчно много липси и орязвания през годините, за да може аргументирано те да предложат завишение в следващия бюджет

Министърът на културата Петър Стоянович ще поиска почти двойно увеличение на средствата за култура в бюджета за 2014г. Това посочи на пресконференция в Неделино Петър Стоянович. Той допълни, че във всяка гилдия, във всяко едно изкуство има достатъчно много липси и орязвания през годините, за да може аргументирано те да предложат завишение в следващия бюджет.

Според Петър Стоянович средствата за култура в момента са около 23 млн. лв., а за следващия бюджет министърът ще поиска почти двойно увеличение, предаде БНР. Министърът на културата заяви, че възнамерява да инициира през есента по-дългосрочен разговор с Националното сдружение на общините относно финансирането на културните мероприятия и регионалните културни институции.

Петър Стоянович определи като не особено далновидно решението при предишното правителство относно закриването на Родопския драматичен театър и изрази надежда, че до края на годината ще има конкретно решение по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА