Last news in Fakti

7 Април, 2023 07:34 1 583 7

Оперната певица Соня Йончева с два дебюта през следващите месеци

  • соня йончева-
  • дебют-
  • концерт

Българската оперна звезда ще се завърне в родината, за да зарадва почитателите си с Бароков концерт

Оперната певица Соня Йончева с два дебюта през следващите месеци - 1
Снимкa: БГНЕС

Световноизвестните оперни певци Соня Йончева и Йонас Кауфман ще си партнират в ролите на Мадалена и Андре Шение в предстоящата премиера на операта “Андре Шение“ от Джордано в Миланската Скала през месец май. “За нас е чест, че две от най-големите звезди на операта ще бъдат на една сцена в легендарното произведение на Умберто Джордано“, съобщават от театъра. За Соня Йончева това ще бъде дебют в ролята на Мадалена и втора оперна продукция заедно с Йонас Кауфман след “Дон Карлос“ от Верди на сцената на Парижката опера “Бастий“.

Преди да започне репетиции в Милано, българската оперна звезда ще се завърне в родината, за да зарадва почитателите си с Бароков концерт на 12 април в зала “България“ с Фестивален оркестър “Изкуството на барока“ с диригент Зефира Вълова, съобщава БНР.

Още един дебют ще направи Соня Йончева в следващите месеци. Тя ще се превъплъти в ролята на Чо Чо Сан в операта “Мадам Бътерфлай“ от Пучини на сцената на Виенската държавна опера през юни. “За мен това е една от най-чувствените опери. Музиката на Пучини, история за любов, страст и тайни. Вълнуващо преживяване за всеки артист, особено когато на сцената се среща с изключителни колеги – певци, с един от най-добрите оркестри в света“, споделя Йончева.

Певицата разказва за своите героини в първата си книга “Петнайсет огледала“, която излиза на български, английски и френски език. След концерта на 12 април в зала “България“ Соня Йончева ще раздава автографи на първите бройки от българското издание, както и на новия си албум “Куртизанката“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 А пък

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "бай Даньо":

    коментарът, че операта е изкуство и за очите и за ушите беше премахнат, кой знае защо.Верно неграмотно пишат и неграмотно четат

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.