Last news in Fakti

8 Април, 2023 08:20 859 2

Кърджалийски художници подредиха съвместна изложба за Великден

  • кърджали-
  • арт галерия „дар“-
  • изложба

Сред представяните творби са живописни платна, картини с акварелна техника, мозайка, суха игла, керамика, масло и рисувани щраусови яйца

Кърджалийски художници подредиха съвместна изложба за Великден  - 1
Снимка: Арт галерия „Дар“

Повече от 50 творби показаха в изложба 21 художника от област Кърджали. Експозицията, открита тази вечер в Керимовата къща в родопския град, е посветена на предстоящия християнски празник Великден (Възкресение Христово) и показва изцяло нови творби, които досега не са представяни.

„Може би вече двадесетгодишна е традицията да представяме изложба за Великден. Надяваме се с този подарък към нашите съграждани да допринесем предстоящите празници да бъдат по-светли и по-цветни“, каза при откриването Пенка Атанасова, художник и уредник в Арт галерия „Дар“.

Сред представяните творби са живописни платна, картини с акварелна техника, мозайка, суха игла, керамика, масло и рисувани щраусови яйца.

„Попитаха ме дали в изложбата има картини, изразяващи страстите и страданията на Христос. Бих казала, че в тазгодишната изложба преобладава повече победата над смъртта. Въпреки че са посветени на празника, в представените работи се усеща повече полъха на пролетта“, каза още Пенка Атанасова.

Изложбата на Дружество на художниците в Кърджали и Арт галерия "Дар" ще може да се види до 30 април, като през това време могат да се правят откупки на творбите. Първата от тях се случи още при откриването на експозицията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    4 1 Отговор
    Абе оплюйте нещо путин, егати и скуката
  • 2 кържалий са дпс

    2 1 Отговор
    и дпс са кържалий