Last news in Fakti

13 Април, 2023 11:32 832 0

Алмодовар ще представи дълго чакан филм с Педро Паскал на фестивала в Кан

  • педро алмодовар-
  • режисьор-
  • фестивал в кан-
  • кан-
  • филмов фестивал-
  • премиера-
  • педро паскал-
  • итън хоук

В късометражния филм Педро Паскал ще си партнира с Итън Хоук

Алмодовар ще представи дълго чакан филм с Педро Паскал на фестивала в Кан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Легендарният испански режисьор Педро Алмодовар ще представи дългоочакван късометражен филм, заснет на английски с Итън Хоук и Педро Паскал, на 76-ия кинофестива в Кан, предаде Франс прес, позовавайки се на организаторите.

"Странен начин на живот" ("Strange Way of Life") ще бъде показан в официалната селекция и като световната предпремиера, се посочва в направеното от тях изявление. Прожекцията ще бъде последвана от среща с режисьора и неговия екип, допълва БТА.

Очакван като своеобразен отговор на "Планината Броукбек" (2005) на Анг Лий, "Странен начин на живот" е уестърн, който разказва историята на фермера Силва, изигран от актьора от Педро Паскал ("Мандалорианецът", "Последните оцелели") и шериф, в чийто образ се превъплъщава Итън Хоук. Двамата мъже се срещат отново 25 години след като са работили заедно като наемни убийци.

"Странният начин на живот, споменат в заглавието, намеква за известното фадо на Амалия Родригес, чиито текстове внушават, че няма по-странно съществуване от това човек да живее, обръщайки гръб на собствените си желания", казва Педро Алмодовар.

Алмодовар ("Говори с нея", "Високи токчета", "Всичко за майка ми") за втори път снима на английски език след късометражния филм "Човешкият глас" с Тилда Суинтън, представен на кинофестивала във Венеция през 2020 г.

Педро Алмодовар е редовен участник на кинофестивала в Кан, където представи "Лошо възпитание" на откриването през 2004 г. и беше председател на журито през 2017 г. Той присъди "Златна палма" на "Квадратът" на шведския режисьор Рубен Йостлунд, който ще председателства журито тази година.

Официалната селекция на кинофестивала в Кан, който ще продължи от 16 до 27 май, ще бъде обявена в четвъртък. Засега са потвърдени филмите "Убийците на цветната луна" на Мартин Скорсезе, новият "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" и "Жана дю Бари" с Джони Деп, с който ще бъде открита проявата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА