Last news in Fakti

9 Юни, 2023 10:45 2 328 2

Отложиха делото срещу Камен Донев за 11 октомври

  • камен донев-
  • васил василев-
  • народен театър „иван вазов”-
  • дело-
  • клевета-
  • обида

Делото, заведено от директора на Народен театър "Иван Вазов" Васил Василев, е за обида и клевета

Отложиха делото срещу Камен Донев за 11 октомври - 1
Снимка: БГНЕС

Отложиха делото срещу Камен Донев за обида и клевета, заведено от директора на Народния театър Васил Василев, съобщава "Фокус".

Делото ще се гледа отново на 11 октомври 2023 година, от 11 часа, с разпит на още свидетели.

В съда вчера не се яви нито един от двамата, а само техните адвокати.

Бяха разпитани четирима свидетели. За Василев - неговата съпруга, административният директор на театъра и един от актьорите.

За Камен Донев на разпит се яви актрисата Албена Колева, дъщеря на Тодор Колев, която е на щат в Народния театър от 2000-та година. Според показанията и пред магистратите, при нито един директор досега не се е случвало да се изнасят неща от кухнята на театъра, както сега. Тя разказа случка, от която става ясно, че враждата между двамата е може би още от времето, когато Василев е бил директор на Плевенския театър. Тогава той е отказал възможност за изява на Камен Донев, а по-късно е заявил пред други, че изпълненията му са "чалгаджийски". Попитана защо, според нея, това е така, Колева отговори, че всичко е от "завист към талантлив човек, което е всеобща българска черта".

Вещо лице ще изготви експертиза на запис от участието на актьора в предаването, в което е използвал "обиди и клевети". В момента записът все още не е предоставен от телевизията.

Искът на Васил Василев към Камен Донев е за 2 500 лева.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    0 4 Отговор
    "завист към талантлив човек, което е всеобща българска черта".
    Тая кой и позволява така да се изказва по повод на българите? Как така ще обобщава така нагло? Как ще докаже, че твърдението и е вярно и че в БГ няма поне ЕДИН на завислив човек?
    Щото ако не може да докаже това твърдение, значи е казала КЛЕВЕТА и подлежи на съд.
  • 2 НЯКОЙ

    3 0 Отговор
    Камен Донев е от малкото истински актьори в днешна България - талантлив, истински патриот и родолюбец, носител на доброто и пълна противоположност на този вредител за театъра - г-н В.Василев ! КОЙ ОТ ДВАМАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ???