Last news in Fakti

26 Юли, 2023 07:50 916 3

Пласидо Доминго ще дирижира "Травиата" в Софийската опера и балет

  • пласидо доминго-
  • опера-
  • травиата-
  • дирижира

На 15 септември

Пласидо Доминго ще дирижира "Травиата" в Софийската опера и балет - 1
Снимкa: БГНЕС

Великият Пласидо Доминго ще има изненадваща изява в София, а не само концерта на 11 септември в зала “Арена София”, който е включен в световното турне.

На 15 септември 82-годишният Доминго ще дирижира операта “Травиата” на Верди в Софийската опера и балет.

През последните години певецът, който от тенор се превъплъти в баритон, обича често да дирижира. Обикновено Доминго го прави по време на галаконцертите на собствения си фестивал “Опералия”, от който тръгна и кариерата на Соня Йончева.

Често обаче приема покани да дирижира и оркестри и по-рядко - оперни представления. Тези негови изяви са обикновено в Испания и Германия.

Засега от Софийската опера не съобщават кои изпълнители ще се изявяват в "Травиата" на 15 септември. Практиката на Доминго обаче е в такива случаи да води със себе си финалисти на конкурса “Опералия”. В случая това ще са певците Дженифър Роули, Кристина Рамос и Джонатан Антоан, които ще излязат няколко дни преди това в "Арена" с Пласидо Доминго на концерта му в София.

Билетите за спектакъла на “Травиата” вече са пуснати в продажба и струват между 90 и 200 лева. Най-скъпите за концерта му в “Арена София” са по 250 лева, пише epicenter.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 урко

    1 1 Отговор
    като не може вече да пее, ще се прави на диригент. Тъжно. По-добре да се откаже с достойнство от сцената

    Коментиран от #2

  • 2 1234

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "урко":

    Ако не знаете, Доминго всъщност е завършил диригенство , а не оперно пеене, и за това възрастта не е проблем...
  • 3 Няма зрители

    1 0 Отговор
    Много сме богати щом плащаме на чужденци, но няма пари за бг музикантите и търсят работа в чужбина.