Last news in Fakti

16 Септември, 2023 09:48 1 835 13

Краси Аврамов изнесе пищен спектакъл в Античния театър в Пловдив със 120 изпълнители

  • краси аврамов-
  • концерт-
  • спектакъл-
  • античен театър-
  • пловдив

Краси Аврамов изпълни 16 песни от своя репертоар през пловдивската публика, а концертът продължи три часа

Общо 120 български и чуждестранни изпълнители участваха в концерт-спектакъла „Български свят“ на певеца Красимир Аврамов в Античния театър в Пловдив. Събитието продължи три часа, през които певецът представи 16 песни от своя репертоар, разказват от екипа на концерта.

На сцената в Античния театър прозвучаха „Bolero”, „Parole“, „Memories”, „Even now”, „Confession”, „Теб те няма“ и др., чиито нови аранжименти са на музикалния директор на „Български свят“ композитора и аранжор Добромир Кисьов и колегата му Румен Бояджиев-младши. Сетлистът включваше още „Не казвай, любе, лека нощ“ и „Parla più piano”, пише БТА.

В спектакъла участваха балетът на Държавния музикален театър „Стефан Македонски“, симфоничният оркестър на БНР под диригентството на маестро Димитър Косев и цигуларката Карен Бригс, с която Аврамов е имал съвместна изява преди 17 години и в „Kodak Theatre“ (днес „Dolby Theatre” – б.а.). Сред останалите изпълнители в „Български свят“ бяха трио „Trinity”, вокален квартет „Славей", камерен хор „Иван Спасов”, Хорът на пловдивските момчета, обоистът Вълчан Вълчанов, рапърът Явор Янакиев, известен като 100 кила и др.

Кулминацията на вечерта бе появата на японския тайко барабанист Такуя Танигучи и българския му колега - барабаниста Теодор Янков, посочват от екипа на концерта. По думите им Красимир Аврамов е сбъднал детската си мечта, като е дирижирал симфоничния оркестър на БНР, който е изсвирил произведение, композирано от певеца.

Концерт-спектакълът „Български свят“ е режисиран от Николай Сотиров. Събитието бе под патронажа на Мария Габриел - заместник министър-председател и министър на външните работи.

„Представлението беше заснето и предстои изготвянето на филм, чието излъчване се предвижда да бъде със съдействието на една от националните телевизии у нас и американската телевизионна мрежа PBS“, коментират още от екипа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фактите

    10 4 Отговор
    Публиката ще е по-малко и от участниците, със сигурност.

    Коментиран от #3

  • 2 бай Иван

    10 1 Отговор
    Ключовото тук е думата "пищен". Идва сигурно от пищене?
  • 3 Калпазанин

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "фактите":

    Как можа да ме изпревариш, тоя и той като веската, ако е имало инвалиди сигурно са станали от от инвалидните колички и са си тръгнали 😂😂😂😂

    Коментиран от #12

  • 4 Чудо голямо !

    1 0 Отговор
    Където са шайкаджийте винаги е пълно с меки китки.
  • 5 Ивент мениджъра

    0 1 Отговор
    В пррограмата е предвидено и съзтезание по хвърляне на диск - този на Краси Аврамов. Следва и бой на същия.
  • 6 копи пейст

    3 1 Отговор
    В съседните на България страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония бяха създадени съвременни музикални стилове, основани на фолклора на съответните народи. От този вид е съвременната попмузика в Гърция – “елиники травуда”, за чийто баща с основание може да се приеме големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Като следствие от безкрайно убитото национално самочувствие, от дълго време в България само се копират чужди музикални форми. В резултат на това ние се обогатихме с нови музикални жанрове от вида “стара градска музика”, която копира музика от Чехия, Украйна, Германия, Франция и др.; “естрадна и забавна музика” основана на копия от Италия, Англия и САЩ и напоследък “чалга”, основана главно на цигански, турски и гръцки напеви и съпровод. Истинското музикално наследство на българите обаче тъне в забрава и постепенно изчезва. От това губят не само българите, от това губи Европа и света, защото културното разнообразие се унищожава.

    Коментиран от #8

  • 7 Зрител

    0 2 Отговор
    Явно никой от коментиращите, не е бил на концерта,но това не им пречи да пишат небивалици! Беше вълшебно! Такова шоу на Античния театър не е имало до сега! В България не е имало ! Концерта беше три часа и накрая публиката не искаше да си тръгва! Изгледайте видеото, то ще ви подскаже каква беше атмосферата!Толкова перфекционисти и професионалисти на едно място, рядко се срещат! Другия път не пишете злобни , недодялани коментари,а отидете и вижте,че Красимир Аврамов е класа и ниво, за което мнозина дори не могат да мечтаят!

    Коментиран от #11

  • 8 Зрител

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "копи пейст":

    На концерта си Краси Аврамов показа своя поглед на "Не казвай либе, лека нощ!".На сцената на няколко пъти с него пяха квартет "Славянка" . Така,че упрекът не се отнася за него.Иначе сте прав!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ха ха ха ха ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Зрител":

    Перфекционизъм ? Перфекционисти ?
    Много силни думи.
    Нещо общо с музиката имаш ли защото смело раздаваш мнение,а в същото време май забравяш, че това изкуство обикновено започва да се учи на 4-5 год.възраст.
    Следва муз.училище, Академия, специализации + трупане на опит И чак тогава можеш вече да изказваш мнение колко перфектни са били перфекционистите !
    Дотогава мнението ти е просто мнение на КОН-СУ-МА-ТОР !
    Така,че укроти си страста.
    Този концерт е създаден точно за такива като ТЕБ така,че няма как да не ти хареса !
    Един истински меломан израснал с майсторите на ренесанс и барок,джаз и музикални артисти от ранга на Принс и Пинк Флойд няма как да я хареса тая пародия.
    Колкото до перфектните музиканти, запознай се с някой от тях за да ти обясни на 4 очи колко точно са перфектни пък те на сцената !
  • 12 Ха ха ха ха ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Калпазанин":

    Абсолютно 🤣🤣🤣🤣
    Тръгнали са си на собствен ход,но с повреден до живот слух.
  • 13 Георги v.

    1 1 Отговор
    Да се смееш ли да плачеш ли, като четеш този материал?