Last news in Fakti

19 Октомври, 2023 11:45 2 375 2

Весела Бабинова с първи моноспектакъл - „Пистолет в торнадо“

  • весела бабинова-
  • моноспектакъл-
  • премиера-
  • „пистолет в торнадо“

Творбата ще се играе за пръв път на българска сцена

Весела Бабинова с първи моноспектакъл - „Пистолет в торнадо“ - 1
Снимка: Facebook

Актрисата Весела Бабинова ще се превъплъти в Анджела – героинята в моно-пиесата на Лорън Гъндърсън „Пистолет в торнадо“. Творбата ще се играе за пръв път на българска сцена и това ще се случи на 12 ноември в „Theatro отсам канала“.

Сюжетът на „Пистолет в торнадо“ е тясно обвързан с христоматийния Хамлетов монолог „Да бъдеш или да не бъдеш” от великата Шекспирова трагедия. Историята ще ни срещне с интересна жена на средна възраст в малко американско градче. Докато се крие в мазето си в очакване да връхлети торнадо, тя предава случващото се на живо в социалните мрежи.

Създателката на пиесата Лорън Гъндърсън е сред най-продуцираните драматурзи в САЩ от 2015 г. насам и в момента. Оглавявала е списъка на най-оборотните театрални автори цели три пъти, включително и за сезон 2022/2023.

Аз играя Анджела – един много любопитен персонаж. На първо четене си казваш: „Аха, ясно“, но после си даваш сметка, че това е поредният път, в който първото впечатление лъже. Изглежда като жена, с която бих била близка, но пречката е, че с нея никога не можеш да си сигурен дали наистина мисли това, което изрича. Дали всъщност всичко не е просто „думи, думи, думи...”, споделя за ролята си актрисата Весела Бабинова, предава "Сега".

Весела Бабинова е носителка на награда „Аскеер“ за изгряваща звезда за изпълнението си като редник Коля Лебедушкин в „Нощна пеперуда“ от Пьотър Гладилин в Народния театър и на „Икар“ за поддържаща женска роля за превъплъщенията си в „Поп-фолк хроники: Бели птици и куршуми“ в Малък градски театър „Зад канала“. Позната и обичана е и от телевизионните сериали „Денят на бащата“, „Мен не ме мислете“ и др.

Изправена пред смъртна опасност, барикадирана в мазето и криеща се от бушуващото горе торнадо, нейната Анджела използва последното, което ѝ остава – чувството за хумор. Макар самата тя да е застрахователен агент, нищо в живота ѝ не е съвсем подредено. Опитва се да не лъже, но го прави постоянно. Как така всичко рязко се обърка?! Едно торнадо може да обърне наопаки целия ти живот, подсказват от екипа на спектакъла.

Негов режисьор е Васил Дуев-Тайг, сценографията и костюмите са сътворени от Елис Вели, а музиката е дело на Тони Рикев.

„Пистолет в торнадо“ е втора постановка на продуцентското дуо Луиза Григорова-Макариев и Александър Сано след спектакъла „Отблизо“ по Патрик Марбър, в който, освен продуцентите, като актьори участват Башар Рахал и Любомира Башева под режисурата на Антон Угринов. От премиерата в средата на юли до момента продукцията е гледана от повече от 5000 зрители.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Местач

    4 1 Отговор
    О, Боже!!!! Чакай да го преместя.....
  • 2 Кадир

    1 1 Отговор
    Коя е тая бе? Ако е гола бих проявил интерес, иначе не... и не изкуството слабо ме интересува.