Last news in Fakti

28 Декември, 2013 13:28 946 0

Скандал тресе директорския стол на музея в Кърджали

  • скандал-
  • тресе-
  • директорския-
  • стол-
  • музея-
  • кърджали

Търсят приемник на Петков

Скандал с приходите от билети за Перперикон може да доведе до отстраняването на дългогодишният директор на музея Павел Петков, съобщи "Нов живот". Петков е на пенсионна възраст, но според мълвата договорил оставането си на поста за неограничено време с кмета Хасан Азис.

Скандалът обаче доведе до обвинения, както срещу ръководството на музея, което е оторизирано да събира приходите от скалния град на траките, така и срещу ръководството на общината. Източници от администрацията твърдят,че кметът Хасан Азис е бил изключително недоволен от замесването на общината.

Ще припомним, че скандалът гръмна на последната сесия на местния парламент, когато областния лидер на социалистите Георги Кючюков обвини музей и община за това, че събират двойно по-малко приходи от билети за входа на Перперикон от възможното. В общинската хазна влизали около 80 бона, а останалите потъвали незнайно къде. Петков бе принуден да дава обяснения.Той и кмета бяха натоварени да подготвят стратегия за надлежно събиране на постъпленията.

Веднага след сесията се заговори за оттегляне на Петков. Като негов приемник се спряга главния уредник Даниела Коджаманова, изследовател с богат опит и много научни публикации. Зад Коджаманова е ст.н.с.Николай Овчаров, който пък се цели в поста директор на Националния исторически музей. Кусурът на Коджаманова е,че е от вътрешнопартийната опозиция в местната централа на БСП и това намалява шансовете й.

Добри позиции има и Д.Б.,уредничка,наскоро постъпила след дългогодишна работа в архива.Предимството й е,че не е замесена във вътрешните интриги и лагери.

С най-голям шанс обаче е Георги Кючюков. Той има историческо образование. Зад него са местните социалисти и преди всичко народният представител и член на Изпълнителното бюро на НС на БСП Милко Багдасаров.



 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА