Last news in Fakti

22 Януари, 2024 12:32 1 034 3

D2 ще отпразнуват 25 години на сцената с голям концерт в зала 1 на НДК на 10 май

  • д2-
  • юбилеен концерт-
  • рожден ден-
  • концерт-
  • d2-
  • група-
  • празник-
  • ндк

Бивши членове на групата ще дойдат да я подкрепят на празничния концерт

Емблематичната група D2 празнува 25 години на сцената и ще отбележи важната година с концерт в зала 1 на НДК на 10 май. Бандата ще изпълни на живо песните, създали и наложили музикалните правила за няколко поколения, както и съвсем нови парчета, които подготвя в момента. Участие в голямото събитие ще вземат и бившите ѝ членове Дичо Христов, Дидо Каменов, Явор Александров и Краси Тодоров.

Група D2 е създадена в края на 1998 г. от Димитър Кърнев. Вторият присъединил се член е Дичо Т. Христов, като малко след това D2 оформя своя първи състав, включващ Александър Обретенов, Красимир Тодоров, Явор Александров. През 2003 г. в групата е поканен Десислав Семерджиев.

След поредица от репетиции в сградата на 81 СОУ групата започва първите си клубни изяви, прераснали в активна студийна и концертна дейност от 1998 г. до днес.

Настоящите членове на D2 са Димитър Кърнев (китара), Александър Обретенов (бас китара), Васил Вутев (ударни), Радостин Василев (вокали).

Бандата има четири издадени албума - „Ледено Момиче” (2000), който е най-продаваният музикален продукт на българския пазар за последните двайсет години с повече от 100 000 броя; „2002” (2002); „6” (2006) - записан, смесен и мастериран в четири от най-реномираните студиа в Лос Анжелис, в които са работили и Guns”n”Roses, No Doubt, Velvet Revolver, Tracy Chapman и др.; „Феникс” (2014), композиран и записан с помощта на мобилно студио в атмосферата на бивша правителствена резиденция в продължение на две години.

В момента D2 работят по юбилеен албум със специални гости, включващ някои от най-големите хитове на групата, както и по около двайсет нови композиции, част от които ще влязат в напълно нов албум.

През годините групата прави няколко турнета в страната и участва на български и световни фестивали, като Eurosonic (Холандия), Rock’N’Coke (Турция), Rock for People (Чехия), съпорт е на концертите на Bon Jovi и Aerosmith в София и др.

D2 е отличавана многократно за „Група на годината“, „Албум на годината“, „Хит на годината“, „Най-добра група на живо“ от телевизия ММ, БНТ, БГ радио. Два пъти е носител на Голямата награда в конкурса на БНР „Златна пролет”.

Медиен партньор на концерта е БГ радио.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слаба ракия са!

    5 8 Отговор
    Мързи ги да се обръснат, уж модерни миризливци!!!
  • 2 Танас

    4 1 Отговор
    По тъпо място за концерт в зала 1 ( освен класически) трудно може да се измисли
  • 3 знаещ

    0 1 Отговор
    Браво, 25 години - 25 песни, даже по-малко.