Last news in Fakti

7 Януари, 2014 22:38 1 242 0

Г-н Балкански става г-н Пунтила в Младежкия театър

  • младежкия театър-
  • герасим георгиев-геро-
  • "г-н пунтила и неговият слуга мати"-
  • маргарита младенова

Герасим Георгиев-Геро се готви за нова роля под режисурата на проф. Маргарита Младенова

Днес проф. Маргарита Младенова започна репетиции за нов спектакъл в Младежкия, с което театърът продължава традицията да кани на своя сцена някои от най-утвърдените съвременни български режисьори.

Драматургичният материал, по който екипът ще работи, е "Господин Пунтила и неговият слуга Мати" от Бертолт Брехт. Текстът, политически и социално ангажиран и краен с виждането си за човешките отношения, със сигурност ще бъде преобразен с уникалния подход на Маргарита Младенова. Сценографията и костюмите са дело на Даниела Олег Ляхова. Драматургът Константин Илиев е автор на новия превод на пиесата.

Актьорският състав включва Герасим Георгиeв-Геро, Бойко Кръстанов, Вежен Велчовски, Гергана Христова, Светослав Добрев, Александър Хаджиангелов, Ярослава Павлова, Зорница Маринкова, Мариана Миланова, Елена Бърдарска, Лилия Гелева, Веселина Конакчийска. Премиерните дати са 13 и 14 март.

През 80-те години същото заглавие под режисурата на големия Леон Даниел в "Армията" беше абсолютен хит в театрална София, а ролята на г-н Пунтила, в която сега ще влезе Геро, се изпълняваше от Йосиф Сърчаджиев - по онова време в пика на актьорската си кариера. 

В сряда любимецът на публиката Герасим Георгиев-Геро ще излезе на сцената на Младежкия театър за 50-ото представление на "Господин Балкански". В репертоара повече от година спектакълът по пиесата на Георги Данаилов под режисурата на Бина Харалампиева и сценография и костюми на Петя Стойкова се радва на многобройна публикта, номинации и нагтради, както и на нестихващ интерес от медиите.

Геро, разбира се, е в ролята на съвременния мъдрец и ретро-джентълмен Бай Ганьо, а негови сценични партньори са Бойко Кръстанов, Светослав Добрев, Вежен Велчовски, Стефан Мавродиев, Александър Хаджиангелов, Никола Стоянов, Мариана Миланова, Лилия Гелева, Пепа Николова, Стефан Германов, Виттория Николова и Костадинка Аратлъкова (студентки от НАТФИЗ).
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА